Kaza yapan minibüste yangın: 5 ölü, 9 yaralı

Kaza yapan minibüste yangın: 5 ölü, 9 yaralı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde kaza yapan minibüste yangın çıktı.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde kaza yapan minibüste yangın çıktı. Olayda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Kaza, Konya-Antalya Karayolu'nun 70. kilometresinde bulunan Karacaören köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Seydişehir'e bağlı Kozlu köyünden Gevrekli'ye gitmek üzere çıkan yolcu dolu minibüs, duble yol çalışması yapılan karayolunun kullanılmayan kısmına girdi. Minibüs burada menfez için kazılan çukura düştü ve alev aldı. Olayda, ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı.
 
HATALI SOLLAMA 7 CAN ALDI
 
Edirne’nin Havsa İlçesinde hatalı sollama yaptığı iddia edilen yolcu minibüsü, karşı şeritten gelen kapalı kasa minibüse çarptı. Katliam gibi kazada 7 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Kaza, saat 21.45 sıralarında D-100 karayolu Havsa mevkiinde meydana geldi. Edirne istikametine giden ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen sürücüsü belirlenemeyen 22 DE 886 plakalı yolcu minibüsü, karşı şeritten gelen ve sürücünün kimliği henüz belirlenemeyen 39 NH 750 plakalı kapalı kasa minibüse çarptı. Kaza sonrası ise tam anlamıyla can pazarı yaşandı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, polis ve jandarma sevk edildi. Ekipler yolcu minibüsündeki 4, panelvan tipi minibüste 2 olmak üzere 6 kişinin olay yerinde öldüğünü belirledi. Yaralanan 8 kişi ambulanslarla Edirne Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülüp tedaviye alındı.
 
Yolcu minibüsünün hatalı sollama yaptığını belirten Necati Öztürk, "Yolcu minibüsü ve arkamda 2 araç vardı. Onları ve beni solladı. Karşıdan araba gelmesine rağmen sollamaya çalışıp karşıdan gelene çarptı. Olayın hala şokunu yaşıyorum" dedi. Jandarma ve savcının yaptığı incelemelerin ardından cesetler Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ölenlerin ve yaralıların kimliklerinin belirlenmesine çalışılıyor. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
 
ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
 
Öte yandan trafik kazasında ölenlerin kimlikleri belli oldu. Kazada 22 DE 886 plakalı minibüsün sürücüsü Cemal Ağdemir,39 NH 750 plakalı kapalı kasa minibüsün sürücüsü Mehmet Doğan ile hangi araçta oldukları henüz tespit edilemeyen Hasan Konuş, Ercan Derin, İsa Yumuşak, Hasan Öztürk ve Mihriban Dilek hayatını kaybetti. İdris Nevşehir, Gökhan Yılmaz, Özer Akbulut, Alican Çiçek, Nurullah Doğan, Bora Edis ve Fatma Yaman ise yaralandı. Yaralıların hastanelerdeki tedavileri sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler