Kazakistan: 0 - Türkiye: 1

Kazakistan: 0 - Türkiye: 1

Milli takımımız, Avrupa Şampiyonası elemelerindeki 6. maçında Kazakistan karşısında beklenmedik derecede zorlandı, son dakikalarda sahneye çıkan Arda Turan milli takımımıza hayat veren isim oldu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda deplasmanda Kazakistan ile yaptıkları maçta, bir önceki karşılaşmaya göre 3 değişiklik yaptı. Grupta Hollanda ile deplasmanda yapılan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Gökhan Töre, Volkan Şen yedek kulübesinde bulunurken, Caner Erkin ise sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Bu futbolcuların yerine Hollanda karşısında görev yapamayan Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Semih Kaya forma giydi.

Kazakistan Milli Takımı Teknik Direktörü Yuri Krasnozhan, Türkiye karşısına İstanbul'da 3-1 yenildikleri maçtan 3 farklı ismi değiştirerek, takımını sahaya sürdü. Kalede Pokatilov'a görev veren Krasnozhan, ayrıca ilk maçta ikinci yarıda oyuna giren Maliy'nin yanı sıra Schmidtgal'ı ilk 11'de sahaya çıkardı. İstanbul'daki maçta sahaya çıkan futbolculardan Mokin ve Lunin kadroda yer almazken, Tagybergen ise yedek kulübesinde bekledi.

Maçın ilk yarısında oldukça etkili olan milli takımımız bir türlü golü bulamadı. Arda, Burak ve Hakan ile net pozisyonlar bulan millilerimiz bir türlü kaleciyi geçemedi. Kazakistan ise hızlı ataklarla pozisyonlar buldu ama devre arasına 0-0 beraberlikle girildi. 2. yarıda Volkan'ın oyuna girmesiyle kanatları kullanmaya başlayan milli takımımız, Burak ve Umut ile çok net iki pozisyonu kullanamadı. Sinirlerin gerildiği anda sahneye çıkan Arda Turan takımımızı rahatlatan isim oldu. 83. dakikada Gökhan2ın ortasında Burak indirdi Arda nefis vurdu: 1-0..

Bu golle maçı 1-0 kazanan millilerimiz, gruptaki 2.galibiyetiyle puanını 8'e çıkardı ve şansını sürdürdü. Millilerimizin bir sonraki rakibi Letonya... 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler