KCK operasyonları sürüyor

KCK operasyonları sürüyor

16 ilde çeşitli operasyonlar düzenlendi. Çok sayıda avukat gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'ya yönelik yeni bir operasyon yapıldı. 16 ilde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, ilk belirlemelere göre 48'i avukat olmak üzere, 51 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor. Oprasyonlar sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bu sabah 05.00'te Diyarbakır merkezde bulunan çok sayıda ikamete eş zamanlı baskın düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında BDP ilçe parti binalarının da olduğu yerlerde arama yaptı. Operasyonda KCK yapılanması içinde yer aldığı iddia edilen çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda çok sayıda bilgisayar ve örgütsel doküman olduğu iddia edilen belgeye el konuldu. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Öcalan'ın avukatı gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'ya yönelik bu sabah gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda, İmralı'da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatı Ergun Canan da gözaltına alındı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen KCK operasyonlarında, aralarında Ergun Canan'ın da bulunduğu 4 avukat gözaltına alındı. Avukatların büro ve evlerinde yapılan aramalarda birçok belgeye el konuldu.

İstanbul'da KCK operasyonu: 24 gözaltı

İstanbul'da yürütülen KCK operasyonlarında aralarında avukatların da bulunduğu 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul'da sabah saatlerinde başlatılan operasyonda çok sayıda adrese gidilerek arama başlatıldığı belirtildi. Yapılan aramalarda bazı dökümanlara el konulduğu ve aralarında avukatların da bulunduğu 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheli sayısının artabileceği kaydedildi.

(CİHAN)

BDP il eş başkanı gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'ya yönelik Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonda, BDP il eş başkanı Ömer Önen ile Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş'in de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bu sabah 05.00'te Diyarbakır merkezde bulunan çok sayıda ikamete eş zamanlı baskın düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında BDP ilçe parti binalarının da olduğu yerlerde arama yaptı. Operasyonda KCK yapılanması içinde yer aldığı iddia edilen 30'a yakın kişi gözaltına alındı. BDP Bağlar İlçe Başkanlığı'ndaki aramalar sürüyor.

Bursa'da 2 avukat gözaltına alındı

Bursa, İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da eşzamanlı olarak düzenlenen KCK operasyonu kapsamında, Bursa'da iki avukat gözaltına alındı. İki şüphelinin İstanbul'a gönderilmesi bekleniyor.

Mahmut Alınak'ın evinde arama yapılıyor

Kars ve Şırnak eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak'ın, Kars'taki evi sabah saatlerinde polislerce basılarak arama yapıldı. Alınak, yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul C. Başsavcılığı'nın hakkımdaki gözaltı ve arama kararı üzerine Kars'taki evime bu sabah saat 7.30'da polislerce girilmiş ve arama yapılmaktadır. Yastıkların içinin dahi arandığı tarafıma bildirildi. İstanbul'da olup şimdi gözaltına alınmayı beklemekteyim" dedi. Bu arada, Alınak'ın Kars'taki evinde yapılan aramanın şu saatlerde bittiği öğrenildi.

kaynak: zaman.com.tr

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler