Keloğlan da Çankırılı imiş!

Keloğlan da Çankırılı imiş!

MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Azizoğlu'nun projesi tamamlandığında, hepimizin bildiği Keloğlan'ın Çankırılılığı tescillenecek.

MHP Çankırı milletvekli aday adayı eğitimci - sendikacı Ahmet Azizoğlu'na göre, yediden yetmişe herkesin yakından tanıdığı çizgi kahramanı "Keloğlan" Çankırılı imiş.

Milletvekili Azizoğlu'nun verdiği bilgilere göre Keloğlan, vakti zamanında Ilgaz'dan Çankırı'ya doğru bir hayat sürmüş.

Bugünkü İndağı'nın zorlu yollarını defalarca aşmış, hatta annesinin çarşıya göndererek "Hadi oğlum bana hiç (tuz) al gel" diye verdiği siparişleri de Ilgaz'dan Çankırı'ya gelerek gerçekleştirmiş. Bilmeyenler için söyleyelim "tuz"a eskiden "hiç" derlermiş!

keloglan-resim-001.jpg

KELOĞLAN, HALKIN TEMSİLCİSİ
Ahmet Azizoğlu "Keloğlan'ın Çankırı serüveni ile ilgili olarak "Edebiyatta yer alan kahramanlar bir şekilde bir yöreye bağlanıyor. Nasrettin Hoca Akşehir'de yaşamış. Noel Baba Antalya'da... Yunus Emre Eskişehir'de... Keloğlan'a sahip çıkan yok. Dede Korkut üst yapılanmanın figürü olarak karşımızda. Emir veriyor. Nasrettin Hoca orta sınıfı temsil ediyor. Bana göre Keloğlan da halkın temsilcisi. Yani milletin tam temsilcisi. Lafını esirgemeyen, her şeyi zamanında, yerinde söyleyen bir değer. Eldeki verilere göre Kastamonu - Ilgaz - Çankırı üçgeninde bir ömür sürmş. Ünivesitemizin de yapacağı katkılarla edebiyatımızın güçlü kahramanı Keloğlan'ı Çankırı'ya kazandırmalıyız diye düşünüyorum" dedi.

MHP Milletvekili aday adayı eğitimci-sendikacı Azizoğlu sözlerini "Keloğlan'ı Çankırı'ya kazandırdığımızda turizm ve tanıtım anlamında önemli mesafe katedeceğimizi düşünüyorum" şeklinde tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler