Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye bir devlet krizi yaşıyor

Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye bir devlet krizi yaşıyor

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün Köşke daveti üzerine görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklifle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Çankaya Köşkü'ne davet etti.

'HSYK İLE İLGİLİ ANAYASA TEKLİFİ GÖRÜŞÜLÜYOR'
Gül'ün davetine ilk yanıt Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Abdullah Gül ile görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye bir devlet krizi yaşıyor. Demokrasi tarihinde önemli olay. Şu anda parlamentoda HSYK ile ilgili anayasa teklifi görüşülüyor. Demokrasinin gelişmesini, yargının bağımsızlığını savunan bir partinin genel başkanı olarak endişelerimizi Cumhurbaşkanımıza aktardık. Görüş tartışılıyor." ifadelerini kullandı.

'İKİ MADDE SUNDUK'
Kılıçdaroğlu, "Biz TBMM'de görüşülen HSYK yasa teklifinin geri çekilmesi ve siyasi iktidarın yolsuzluk soruşturmalarına engel olunmaması gerektiğini ilettik. Yargı teminatını güçlendirmek istiyoruz. Yarrgının bağımsız ve tarafsız olmasını istiyoruz. Bizim görüşümüz Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun birbirinden ayrılmasıdır. Kendi vicdanının emrinde olan bur yargı istiyoruz. Bunları aktardım." diyerek açıklamalarına son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler