Kentsel dönüşümde 1. etap tamamlandı

Kentsel dönüşümde 1. etap tamamlandı

Kur'a çekimi 25 Eylül Cuma günü saat 15.00'de Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde, eski Çankırı olarak bilinen bölgede gerçekleştirdikleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında tamamlanan 1. etap 280 konutun kura çekilişi yapılacağını açıkladı. 
 
1. Etap için hak sahiplerinin kura çekilişi; TOKİ Başkanı Haluk Karabel’in de katılımı ile 25 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 15.00’de Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. 
 
Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin uygulanacağı yerlerin muhtarlarının ve projeyi yürüten ekibin de katılımı ile makamda gerçekleşen basın toplantısında Belediye Başkanı İrfan Dinç, proje ile ilgili kısa bir sunum yaptıktan sonra bu projenin Çankırı için önemini anlattı. Çankırı Belediyesi’nin kentsel dönüşüme başlayan ilk belediyelerden olduğunun altını çizen Başkan Dinç, bölgenin gecekondu görünümlü özel mülkiyet ve niteliksiz yapılardan oluştuğu için mutlaka yapılaştırılması ve yenilenmesi gereken bir yer olduğunu belirtti. Projenin tamamlanması ile bölgenin mezbelelikten kurtularak yaşanabilir konut ve çevre olma özelliğini kazanacağını, şehrin ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını, bölgenin alt kısmında yer alan iş yerlerinin yeniden “ticaret merkezi” haline getirilerek canlanacağını ifade eden Dinç, yenileme çalışmalarına bu yüzden ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 
 
Başkan Dinç, Karatekin ve Mimar Sinan Mahallelerinin bir bölümünün de dahil olduğu 2. etap alanında bulunan hak sahipleri ile muvafakat görüşmelerinde de son aşamaya gelindiğini belirterek, yapımı tamamlanarak bir hafta sonra kura çekilişi yapılacak 1. etap için “Hak sahiplerine C tipi 3+1 114 adet, FG tipi 2+1 48 adet ve B tipi 2+1 110 adet konut verilmiştir. 2. etabın tamamlanması ile hak sahiplerine 125 adet 3+1, 38 adet 2+1 konut verilecek. Proje tamamlandığında ise yaklaşık 3 bin konutu Çankırı’ya kazandıracağız. 1. etaptan ev sahibi olacak hak sahiplerine şimdiden hayırlı olsun diliyorum.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler