Kerim Akbaş'tan sert çıkış!

Kerim Akbaş'tan sert çıkış!

"Siyaset sahnesinde artık çakallar dans edemeyecek!"

Türkiye'nin ve abartılı olmamakla beraber birçok ülkenin yakından tanıdığı korkusuz gazetecisi Kerim Akbaş 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi, AK Parti'den Çankırı Belediye Başkanı aday adayı olacağını açıklaması Çankırı gündemine flaş haber olarak düştü. Kerim Akbaş kendisiyle yapılan görüşmede de zehir zemberek ve çok sert açıklamalarda bulundu.
 
Yaptığı açıklamada kendisinin aday olmasını bazı çevrelerin rahatsız olmasından ve karalama kampanyalarına başlayacağını bildiği halde seçimlere uzun bir süre olmasına rağmen bilerek ve kamu oyunun nabzını da yoklamak ile birlikte çakal çukalın çapulcu sayfasının da rahatsız olacağı bir çıkış yaptığının farkında olduğunu belirterek "Ben gazeteciyim. 30 yılı aşkında namusumla, şerefimle ve onurumla yıllarca vatan hainlerinin, tefecilerin, kaçakçıların ve yolsuzluk yapanların korkulu rüyası oldum. Allah'tan başka kimseden korkmadım. Benim gibi dosya haberciliği yapan, yolsuzluklarla mücadele eden adamları herkesin sevmesini beklemek cahilliğin daniskası olur. Peygamber Efendimizin mucizelerini görmesine ve şahit olmasına rağmen Ebu Cehil denen mel'un son nefesine kadar Peygamber efendimizi sevmemiştir. Ben Peygamberden üstün bir insan değilim ki kendimi sevdirmek için uğraşayım. Seven sever sevmeyen sevmez son derece saygılıyım. Ancak asılsız, mesnetsiz iftira niteliği taşıyan söylemlerde bulunanlar bunları ispat edemezse mahkemelerde Türk adaleti karşısında süründüreceğim gibi bu kişileri de bulup karşısına dikilip ispat etmesini isteyeceğim! Şayet ispat edemezse yüzüne tüküreceğim" dedi.
 
Gazeteci Kerim Akbaş bu sert söylemlerinin arkasından kendisiyle yapılan röportajda da son derece ilginç açıklamalarda bulundu. İşte o olay röportajın ayrıntıları.
 
-Kerim bey sizi herkes tanıyor ama bir de sizin ağzınızdan duyalım.
Ben Çankırılı'yım. Uzun yıllar Çankırı'da gazetecilik yaptım. Çankırı'da kurulan ilk televizyon kanalı Çankırı TV'nin de Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulundum. 30 Yılı aşkındır da sırasıyla Son Saat, Günaydın, Meydan, Gün, Güneş, Sabah, Kanal 7, ATV, Kanal 6, Başkent Post, Mos Medya, Türktime isimli ulusal medya kurulusunda muhabir, istihbarat şefi, haber müdürü, genel yayın yönetmeni, genel koordinatör ve medya grup başkanlığı görevinde bulundum. Halen Türk Time Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyorum. Evli, iki çocuk babasıyım.
 
-Kerim bey neden aday oldunuz? Neden Çankırı?
Şimdi bana neden aday oldunuz derseniz haksızlık etmiş olursunuz. Vatan hainlerinin dahi aday olduğu ve seçildiği hatta meclise girdiği bir ülkede benim gibi vatanını seven, ülkenin evladı bir gazeteciye 'Neden aday oldunuz?' derseniz haksızlık etmiş olursunuz. Her Türk vatandaşı gibi benim de aday olmam en doğal hakkım değil mi? Neden Çankırı'dan adaysınız derseniz işte o zaman can alıcı soruyu sormuş olursunuz. Neden Çankırı'dan aday oldum? Ben yıllardır Çankırı'nın basiretsiz siyasetçiler tarafından her seçimde kullanıldığını, kandırıldığını ve sadece oylarını alana kadar Çankırı insanına sarıldığını,  boş vaatlerle Çankırı ve Çankırı insanının umutlarının ve hayallerinin söndürüldüğünü düşünüyorum. Çankırı Belediyesi'nin ve kadrosunun da Çankırı'da 10 yıldır sadece Çankırı'nın makyajıyla vakit geçirdiğini, plansız ve projesiz 10 yılı heba ettiğine inanıyorum. Çankırı Belediye Başkanlığı seçimlerinden bu güne 10 yıldır görev yapan kişilerin yaptıklarına baktığınızda hep skandallar kavgalar intikam oyunları ve rant oyunlarının oynandığı haberleri karsınıza çıkacaktır. En basit Çankırı Belediye Başkan Yardımcısını demir çubuklarla Küçük Sanayi'de komalık ettiler. Nedenini bilen var mı? Kinle, nefretle insanların siyasi görüşlerine bakarak hizmet etme anlayışı artık Türkiye'de bitmiştir. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan buna son vermiştir. Çankırı artık hak ettiği hizmeti almalıdır ve çok geç kalmıştır. Elbette mevcut belediye başkanının hizmetleri vardır. Buna inkar etmek, görmemezlikten gelmek insan ve insanlık şanına, benim şahsıma da sığmaz. Ancak ben yapılan hizmetleri yerinde ve yeterli bulmuyorum.
 
- Çankırı için  projeleriniz nelerdir?
Benim şu anda birlikte çalıştığım, kendi alanında uzman dünyaca tanınan 8 profesör, 10 tane mühendis, mimar proje danışmanı arkadaşımla hazırladığımız Çankırı'nın kaderini değiştirecek, Çankırı'daki işsizliği kökünden halledecek dev projeler var. Dikkat ederseniz 8 profesör ve alanındaki 10 uzmanın toplamı 18 ediyor! Yani bu aynı zamanda Çankırı'nın plakasını ifade ediyor. Bu düşünülmüş bir şey değildir tamamen tesadüf. Bu tesadüf de hayırlara vesile olacaktır.
 
- Kerim bey Çankırı'da şansınızı nasıl görüyorsunuz?
Ben Çankırı'da şansımın iyi olduğunu düşünüyorum ancak MHP'nin adayı Ilgaz Belediye eski başkanı Hakkı Yalçın'ın da şansının çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Çankırı halkı şahsımı da çok sever ve yaptığım hizmetleri taktir eden insanlarla dolu. Tabi ki ben siyasetçi değilim siyasetten de hiç anlamam. Hayatım boyunca adam gibi adam olmaya çalıştım. Hakkı Yalçın bey de Çankırı siyasetinde adam gibi adam diye tanınan bir siyasetçidir. Onun şansının Çankırı'da çok yüksek olduğunu düşünüyorum buna rağmen de bir Çankırı evladı olarak hizmete talibim. Cenabı Allah izin verirse Sayın Başbakanımız da icazet verirse neden olmasın.
 
- Peki, neden AK Partisi'nden adaysınız?
Ben aday olduğumu açıkladığımda hangi partiden ve nereden aday olacağımı açıklamayabilirdim. Herkesi ve her kesimi merakta bırakabilirdim ama ben AK Partisi'nden aday olacağımı açıkladım. Bu açıklamayı yapmakla belki acele etmiş olabilirim. Ama unutmamalı ki ben bir gazeteciyim. Asla bir ışık görmeden bir sinyal almadan öylesine siyaset arenasına Don Kişot gibi dalmam. Zamanı gelince herkes bunu anlayacaktır.
 
-Çankırı Belediye Başkanı olunca yapacağınız ilk icraat nedir?
Allah nasip ederse Çankırı Belediye Başkanı olursak Çankırı Belediyesi'nin bütün hesaplarını uzmanlarca inceletip bütün ihaleleri ve faturaları tek tek kontrol ettireceğim. Bir usulsüzlük, bir yolsuzluk, peşkeş tespit edersem sorumlularını yüce adaletin önünde hesap vermelerini sağlamak için gerekli bütün çalışmayı yapacağım.
 
- Haber programınızda yolsuzluk ve yoksullukla olan mücadelenizi Türkiye kamuoyu yakından izledi. Çankırı için de aynı projeleri uygulamayı düşünüyor musunuz?
Elbette. Ben Çakırı'nın evladıyım. Yaşlılığımı büyük caminin önünde bankta oturarak musalla taşına bakarak geçireceğim. Tabiki öldüğümde de Sarı Baba'ya gömüleceğim. Çankırı'daki ekonomik kalkınmanın, işsizliğin ve yoksulluğun önüne geçecek hatta yok edecek projelerim var. Çankırı'da benim için bir mücadele dönemi başlıyor. Bu da Çankırı'ya hizmet mücadelesi olacaktır. Çankırı'ya hizmet etmek bana onur ve şeref verir. Cenabı Allah inşallah utandırmaz .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler