Kıcıman: Baca tüttürmek için varım

Kıcıman: Baca tüttürmek için varım

Sanayici - işadamı Muharrem Kıcıman, MHP'den Çankırı milletvekili aday adayı.

Haziran ayında yapılacak seçimler öncesi aday adaylığı sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olan iş adamı Muharrem Kıcıman, Karatekin gazetesinden Ferhat Ata ile yaptığı görüşmede hem siyasi, hem iş hayatıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

2007 yılında yapılan seçim sürecinde yine aday adayı olan, ancak aday gösterilmeyen Kıcıman, MHP’den istifa ettiği yönündeki dedikodulara da cevap verdi.

O dönemde MHP Genel Merkezi’ne bir yazı yazdığını, ancak bunun bir istifa dilekçesi olmadığını, genel merkezin de bu konuda aynı görüşte olduğunu söyleyen Kıcıman, “İstifa dilekçesi değildi, zaten genel merkez de dilekçe olmadığı için herhangi resmi bir işlem yapmadı. O döneme ait, görüşlerimi, değerlendirmelerimi ifade eden bir metindi. Yani bir ön seçim olabilirdi, temayül yoklaması olabilirdi. Bunlarla alakalı bir metindi. İstifa dedikodularının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan parti üyeliğime dair bir yazı istedim ve 2003’de üye olduğum ve üyeliğimin de halen devam ettiğini belirten bir yazı geldi. Yıpratılmaya çalışıldık, bunun dışında başka bir şey değil” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde geçmişte istifa edenler de olmak üzere MHP ile sorun yaşayan herkesi partiye davet ettiğini hatırlatan Kıcıman, “Koray Aydın bile genel kurulda Bahçeli’nin karşısına aday olarak çıkmasına rağmen, tekrar partiye geldi” dedi.

2007 yılındaki aday adayı olan, ancak aday gösterilmeyen Kıcıman, genel merkezden ya da il / ilçe yönetiminden herhangi birine kırgınlığının olup olmadığı yönündeki soruya da cevap vererek, “Kimseye kırgınlığım yok, olamaz da. Zira Çankırı hem 2002’de, hem 2007’de bana destek verdi. 2002 yılındaki temayül yoklamasında 320 delegenin oyunu aldım. Atkaracalar’dan 20 delege vardı, fakat görüldüğü gibi ben Çankırı’nın genelinden oy aldım. Bu anlamda kırgınlığım yok, aksine bir vefa borcum var” dedi.

KADERCİ BİR ANLAYIŞA SAHİBİM
Kaderci bir anlayışa sahip olduğunu da dile getiren Kıcıman, görüşmede çocukluk ve gençlik yıllarından bazı hatıralarını da paylaşarak, “Kaderci biriyim. Bir zaman 52 model VW almaya kalkıştım. Fakat çok küçük bir farkla o arabayı alamadım. Bugün farklı bir konumdayım, ama o istediğim 52 VW için bugünkü durumumun hiçbir önemi yok, çünkü o gün almak istemiştim. Kısmet değilmiş, kaderimizde o gün VW’ye sahip olmak değil de, bugün daha iyisine sahip olmak varmış. Siyasette de kadere inanıyorum. Geçen iki dönemde kısmet değilmiş, ama inşallah bu dönem kısmet olur” diyerek duygularını ifade etti.

ÇANKIRI'YI  BİR BAŞTAN BİR BAŞA GEZECEĞİM
Aday adaylığı süresinde Çankırı’yı tamamen gezmek istediğini söyleyen Kıcıman, kamuoyu araştırmalarında bir oy fazla alabilmek için gereken çabayı göstereceğini bildirdi. Korgun Organize Sanayi Bölgesi’nde farklı amaçlarla kurulan fabrikaların ve bu fabrikalarda çalışanların sıkıntılarının da hatırlatıldığı görüşmede, ‘Çoğu fabrika çalışanı maaşını alamadığı için mağdur, sıkıntılarını dile getirmek istiyorlar, ancak işten çıkartılmak korkusuyla söyleyemiyorlar, bu konuda düşünceniz nedir?’ sorusuna cevap veren Kıcıman, “Oradaki sorunları dile getirmek siyasetçinin görevi. Orada çalışanları ziyaret edecek, hâl-hatırlarını soracak, zaten onların yüzüne baktığında mutlu olup olmadıklarını anlar işini bilen siyasetçi. Zaman zaman bu dedikoduların arasında bizim de adımız geçti. Ama kurulduğumuz günden bu yana, değil maaşını alamamak, geç maaş aldığını söyleyen biri varsa, o fabrikayı O’na bağışlarım. Hiçbir çalışanımızın hakkını yemedik. Onlar bizden memnun, biz onlardan memnunuz. Çok şükür böyle sorunlarımız hiç olmadı” dedi.

Çankırılı gençlerin önünü açmak için bazı teklifler götürmüştüm, ancak ciddiye alınmadı. Biliyorum ki, büyük başarı sağlayacak birçok gencimiz var. Ama imkânları yok. Bu imkanları onlara yaratmak zorundayız. Bunları siyasi olarak değil, samimi bir Çankırılı olarak söylüyorum. Ticaret Odası 100 genci Çin’e, Almanya’ya fuarlara götürse ve o gençlerden biri dahi Türkiye’ye döndüğünde başarı sağlasa bu yeterlidir. Esnaf odaları, ticaret odası, borsa ne iş yapıyor? 100 genci bir fuara götürmek çok zor değil. Eğer onlar adına bir şey yapmak istiyorsak, öncelikle ufuklarını genişletmeliyiz. Ondan sonra eminim ki gençler faydalı bir çok fikri ortaya koyabileceklerdir” diye konuştu.

BACA TÜTTÜRMEK İÇİN ADAYIM
“Baca tüttürmek için adayım” diyen Kıcıman, “Adım Muharrem Kıcıman. Çankırı’lıyım. Annesi ev kadını babası celep bir ailenin altı çocuğundan biriyim. Devletimin parasıyla yatılı okudum. Elde avuçta olmayınca başka türlü eğitim almam imkânsızdı. Matematik öğretmeni oldum. Altı yıl sadece matematik öğretmedim, memleketimin çocukları da okusun, büyüsün, hayatı, dünyayı öğrensin, ailesine, şehrine vatanına hizmet etsin diye çalıştım. Devletim ve milletim baş tacım oldu. Öğretmenlikten sonra seksenli yılların başında sanayiciliğe geçtim. Küçük bir atölyede zorlu şartlar altında başlayan mücadelem, bugün Çankırı’ya kazandırdığım bir tel örgü fabrikası, iç ve dış piyasalara ihracat ile sürüyor. Muharrem Kıcıman olarak dünyanın onlarca ülkelerine gittim (Avustralya’dan Amerika’ya, Uzakdoğu’ya ve tüm Avrupa’ya…) iş bağlantıları yaptım. Memleketime döviz kazandırmak için bizim alanda dünya devleri olan şirketlerle mücadele ettim, sürekli pazar payımı artırdım. Bu ülkelerde gördüğüm etkileyici, güzel üretim, yönetim örneklerini ülkeme taşımaya çalıştım. Ülkücülük benim için sadece bir fikir değil aynı zamanda bu dünyada var olma yaşama sebebimdir. Böylesine bir kardeşlik ve dayanışma imanı olmasaydı herhalde benim gibi bu davanın diğer fertleri için de dünya çok ıssız ve yalnız bir yer olurdu. Birikimimi, bilgimi, görgümü milletvekili olarak milletimin hizmetine sunmak amacıyla Çankırı’dan aday adayı oldum. Hizmet bir koşu işidir, koştum. 2011 seçimleri için, hemşerilerimin ısrarlı talepleri ve MHP’ye en yüksek oyu kazandırmada üzerime bir görev düştüğü inancıyla aday adayı olarak karşınızdayım.

ÇANKIRI'YI ÜLKEMİZİN GÜNDEMİNE GETİRMEK İSTİYORUM
Çankırı Türkiye’nin unutulmuş illerinden birisidir. Ben onu yeniden hatırlatmak ve ülkenin gündemine getirmek istiyorum. Çankırı işsizliğin en yüksek olduğu illerden biridir. Bu zorlu dönemde herkesin insanca yaşayacağı bir işe ve gelire sahip olması için çalışmayı ibadet derecesinde görmekteyim. Baca tüttürmek için adayım. Önümüzdeki Türkiye’de ve dünyada en geçerli hazine kaliteli eğitimdir. Çankırı her düzeyde kaliteli eğitimle buluşsun diye karşınızdayım.

İnsanın hayatı turp fiyatına olmamalı. İnsanca sağlık hizmeti için aranızdayım. Çankırı ticarette ve turizmde atak yapsın, değerlerine başkalarını ortak etsin, kendisi zenginlesin, ülkeye katkı yapsın diye sizden oy ve destek istiyorum. Gayret bizden tevfik Allah’tandır” dedi.

Son olarak aday gösterilmediği takdirde nasıl bir tavır koyacağı yönündeki soruya da Kıcıman, “Tabi ki, genel merkezin aday belirlemede kriterleri olacaktır. 41 yıldır bu davanın içindeyim. Kimseye küsecek darılacak değilim. Bundan sonra da yapacak bir şey yok.” diyerek Kıcıman aday gösterilmezse siyasi hayatını sonlandıracağının sinyalini de verdi. (Kaynak: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler