Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın telefon numaralarını verdi

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın telefon numaralarını verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TÜBİTAK'ın verdiği montaj raporuyla ilgili sert ifadeler kullandı. Başbakan ve Bilal Erdoğan'ın telefon konuşmalarını ve telefon numaralarını verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmadan o bölüm: 

"Tübitak'a hayvanat bahçesinden biri atandı. Türkiye'nin en saygın kurumlarından biri. Onların öncülüğünde bir rapor hazırlandı. Hece hece montajmış. Böyle bir teknoloji daha dünyada yok. Yok ama kim bulduysa güzel bulmuş. Kendini aklamaya çalışıyor. Çocuklarıyla konuşmasının montaj olduğunu söylüyor. Ne derse desin. Ben bu ülkenin vicdanına seslenmeye devam edeceğiz. Çünkü ben her türlü eleştiriyi kaldırırım ama kimse kul hakkı yedin diyemez. Hayatım boyunca hep kul hakkı yiyenlerle mücadele ettim.

Neden doğru bu? Size yapılan bütün konuşmaları dakikası saatiyle söyleyeceğim. 17 Aralık saat sekizi 1 dakika 4 saniye geçe... Nereden arıyor? Ankara Subayevlerinden. 0530 826 26 26 numarasından arıyor. Telefonu açan Erdoğan. Kiminle konuşuyor. İstanbul'dan Bilal Erdoğanla. 0533 167 8181 numaralı telefondan. Görüşme süresi 14 saniye. Oğlum evde misin? Evde mi babacığım. Kriptolu telefonu al arayacağım. Bir dakika sonra Ankara Subayevlerinden Erdoğan arıyor. Telefon değiştirmiş. 0536 065 10 10... Arayan Erdoğan. Görüştüğü kişi Bilal. O da değiştirmiş. 0530 364 8282 ne diyor. Operasyon yaptılar bakan çocuklarına. Bilal oğlan da yeni uyanmış tekrar edermisin babacğım diyor. Dikkatli ol operasyon yapıyorlar diyor. 240 saniye konuşuyorlar.

Sonra aynı tarih 17 Aralık sekizi 12 dakika geçe. 10 dakika sonra yani. Arayan Üsküdar Bulgurludan arıyor. 0530 364 82 82.. Bilal Erdoğan babasını arıyor. Ek talimatlar alacak. 73 saniye görüşüyor. O arada Sümeyye'yi sana gönderiyorum diyor. Babacığım Sümeyye paraları neryee dağıtacağımızı söyleyecek diyor. SÜmeyye 9 uçağına yetişiyor. Konyaya gidecekti normalde. Arabayla Esenboğa'ya gidiyor. 8.58'de Ankara Esenboğa kavşağında Sümeyye korumasını arıyor. 0505 215 86.. Son iki numarayı söylemiyoruz. KOruma polisinin numarası bu. Sümeyye İstanbul'a gitti mi? Sümeyye nasıl gitti...

Bu paranın yendiğinden bütün vatandaşlar emin olsun diye anlatıyorum. Sümeyye THY TK223 sefer sayısında Bussiness koltukta 01F koltuğunda oturuyor. Erdoğan arıyor. Sümeyye'yi arıyor. 10.31'de... Peki Sümeyye nerede o sırada, İstanbul Bağcılar İstoç Otocenter bölgesinde. 0530 826 26 26 numaralı telefonda. Bu kez Bilali arıyor. İstanbula geldim demek için. Bilal Erdoğan İstanbul Kısıklı'da.

11.17'de Erdoğan açıyor Bilal'e soruyor. Sümeyye geldi mi diyor. Paraların nasıl dağıtılacağını ve sıfırlama talimatını o biliyor. Paraları tamamen sıfırlayın diyor. 11'de 15'de ve 23'de tekrar arıyor Bilali. En son görüşmede Bilal henüz tamamını sıfırlayamadık 30 milyon avro kaldı diyor babacığım. Bir miktarını akşam kapatacağız kalan parayla da Şehrizar'dan villa alacağız diyor.

Şu Tübitak'ta bunun altına imza atan adamlarda acaba vicdan ahlak iman acaba Müslümanlık kul hakkın saygı var mı? Türkiye'nin en saygın kuruluşlarından birisine hayvanat bahçesinden müdür getirirseniz size böyle rapor verir. Bu rapor Erdoğan'ı aklamaz. Ben bu ayrıntıları biliyorum. O rapor sayesinde bunu paylaşma fırsatı yakaladım.

Hayvanat bahçesinin müdürünün verdiği raporlar ne zamandan beri delil oldu. Hakime gidecek bunlar. Hakimi de değiştirirler. Ama bu milletin vicdanını değiştiremezler.

Savcıya talimat veriyorlar. HTS kayıtlarını yani dinleme kayıtlarının 15 Artalık'tan sonraki bölümlerini silin diyorlar. Madem bu konuşmalar sahte neden sildiriyorsun? Çünkü onların tamamı doğru. Ağrı dağı ne kadar gerçekse bu tapeler de o kadar doğrudur. Sonra ne yaptı? Gitti Şehrizar'dan 6 villa aldı. Damadı Berat Albayrak'ın kayınbiraderi bir avukat var ona aldırıyorlar. Sanki biz bilmiyoruz. Biz senin üçkağıtlarını biliyoruz. Sen milleti kandırıyorsun. Böyle bir başbakan olabilir mi? Sen kendine güveniyorsan alırsın bunları AbD'de İngiltere'de Fransa'da uzman kuruluşlara gönderirsin raporunu alırsın. Ama sen Tübitak'ın başına hayvanat bahçesinden müdür getirip beni aklayın diyorsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler