Kılıçdaroğlu: Çatlasalar da patlasalar da...

Kılıçdaroğlu: Çatlasalar da patlasalar da...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, emekliye 2 maaş ikramiye vereceğinde ısrar etti ve...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yalova mitinginde emekliye Kurban ve Ramazan bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğini tekrarlayarak, "Çatlasalar da patlasalar da vallahi de billahi de vereceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti. Mitinge katılanlar 'Elinde Kuran, Dilinde Yalan, Kursağında Haram, Meydanlarda Erdoğan', 'CHP 2, AKP 0' , 'Türkiye için Halkçı Kemal' yazılı pankartlar taşıdılar. Konuşmasına Yalova’nın sıradan bir il olmadığını söyleyerek başlayan Kılıçdaroğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün uzun süre kaldığı benim kentim dediği ‘Yalova’dayız" dedi.

Partililer tarafından ‘Başbakan Kemal’ sloganları atılan mitingde 7 Haziran’da sandığa gidileceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Benim sorumluluğum var. Sizin de sorumluluğunuz var. Beraber çalışacağız yürek yüreğe, omuz omuza hep beraber sandığa gideceğiz. Söz mü? Söz veriyorum. Ben de sizin için çalışacağım" diye konuştu.

Vatandaşlardan sandığa giderken geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir kişiyi de beraberlerinde götürmelerini isteyen CHP lideri, “Onu ikna edeceksiniz. Diyeceksiniz ki ‘Güzel kardeşim 13 yıldır iktidara kredi açtık. 13 yılda ne oldu? 13 yılda, 6 milyon 250 bin işsizimiz oldu, 17 milyon yoksulumuz oldu. Atama bekleyen 350 bin öğretmenimiz oldu. Yanlış dış politika sonucu 2 milyon Suriyeli kardeşimiz oldu. Bunları görüyorsak o zaman yeni bir başlangıç yapmak zorundayız. Yeni bir başlangıcı sadece sizlerin ikna eteğiniz vatandaşlarımızla birlikte yapacağız" dedi.

"ÜLKE NASIL YÖNETİLİR, ANKARA’DAKİ BEYLERE ÖĞRETECEĞİM"
Türkiye’de 17 milyon yoksulun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Ben 77 milyonu yurttaşımdan sadece 4 yıl için yetki istiyorum. Hangi görüştü olursa olsun, hangi partiyi desteklerse desteklesin. 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Ben köşeyi dönmek için siyasete girmedim. Ben sabahın 06.00’da ‘oğlum paraları sıfırladın mı demeyeceğim’ Ben bu ülkenin yoksul halkını düşünüyorum.

Propaganda yapıyorlar. ‘CHP gelirse sosyal yardımları kesecekmiş’ Niye keseyim, hangi gerekçeyle keseceğim. Sözüm söz. Yalova meydanından söz veriyorum. Sosyal yardımları en az iki katına çıkaracağız. 4 yıl için yetki istiyorum. Kul hakkı yenmeden bir ülke nasıl yönetilir. Her kuruş verginin hesabı nasıl verilir. Adam gibi ülke nasıl yönetilir. Ankara’daki beylere öğreteceğim, göreceksiniz."

"EMEKLİYE VEFA BORCUMUZ VAR"
Türkiye nüfusunun yüzde 1'inin, ülkenin toplam nüfusunun yüzde 54.3’üne sahip olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Yüzde 1’i yüzde 99’dan daha zengin. Bunların düzeni bu. Bizim düzenimiz hakça bir düzen. Ne ezen ne ezilen, hakça bir düzen biz bunu savunuyoruz. Eğer bir ülkede nüfusun yüzde 1 daha fazla servete sahipse, o ülkede huzur barış olmaz. Biz refahı tabana yayacağız. Herkes büyümeden nasibini alacağız aç ve açıkta insan kalmayacak. ‘Nasıl yapacaksın’ diyorlar. Bir emekliye Ramazan ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz.

Sözüm söz. ‘Parayı neren bulacaksın’ diyorlar. Allah aşkına bakın. Birisi çıkıyor diyor ki Sayın Davutoğlu, Ankara’daki bey ‘biz paraları doldurduk. Kılıçdaroğlu gelip dağıtacak’ Maliye Bakanı diyor ki para yok ki nasıl dağıtacak’ Bunların hangisi doğruyu söylüyor. Sözüm söz. İlk Kurban ilk Ramazan bayramında emekliye birer maaş ikramiye vereceğim. Çatlasalar da, patlasalar da, vallahi de billahi de vereceğim. Emekliye vefa borcumuz var. İçlerine sindiremiyorlar. ‘Parayı nereden bulacaksın diyorlar’ Size sözüm söz, Aksaray’a bağlanan bütün hortumları keseceğim ve emekliye vereceğim bu parayı" dedi.

"VARLIKLI AİLEDEN GELMİYORUM"
Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ben sizden birisiyim. Öyle zengin varlıklı bir aileden gelmiyorum Aristokrat bir aileden de gelmiyorum. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Ben emekli olduktan sonra siyasete girdim. Siyasete girdiğim gün bütün mal varlığımı internet sitesine koydum. Mal varlığı derken, öyle diğerlerinin mal varlığı gibi değil. Mütevazı. Ben ülkemi milletimi bayrağımı seviyorum."

MUHARREM İNCE'YE ÖVGÜ
Yalovalılara seslenen Kılaçdaroğlu, “Çalışan bir milletvekiliniz var. Adını biliyorsunuz değil mi? Zaman zaman şikayet ediyorlar. Muharrem İnce niye Yalova'da değil? Muharrem İnce’yi sadece Yalova için değil, diğer iller için de görevlendiriyorum. O da gidiyor çalışıyor. Kim için çalışıyor. Türkiye için çalışıyor. Vatandaş için çalışıyor. Deyin ki öyle bir milletvekili yetiştirdik ki sadece Yalova için değil, Türkiye için çalışıyor’ deyin. Onur duyun, onunla" dedi.

"NE OLDU DA KEFENİ GİYDİN"
Birilerinin mağduriyet edebiyatı yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Arada bir mağduriyet edebiyatı yapıyorlar. Kefeni giydik. Ne oldu da kefeni giydin. Ne oldu yani ne oldu. Vatandaşa mağduriyet edebiyatı. Kefeni giydik. ‘Efendim Azrail gelirse bilmem ne selamı vereceğiz’ Ya ne oldu. Savaş mı çıktı. Savaşa mı gidiyorsun. Yok, böyle bir şey. Mağduriyet? Mağduriyet, yaratıp nasıl oy alabilirim diyor. Milletin gözü açıldı artık. Sen bırak bu hikayeleri, o palavraları bırak, sana sözüm söz Kılıçdaroğlu, olduğu sürece bu ülkede hiç kimse asılmayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler