Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın ses kayıtlarını yayınladı

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın ses kayıtlarını yayınladı

Kılıçdaroğlu, CHP'nin grup toplantısında yaptığı konuşma esnasında, geçtiğimiz günlerde internette yayınlanan ve Erdoğan'a ait olan ses kayıtlarını yayınladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'IN SES KAYDINI YAYINLADI
Salonda bulunan partililerin bir süreliğine sessiz kalmasını isteyerek Erdoğan'a ait olan ve telefon konuşmalarının bulunduğu ses kayıtlarını yayınladı.

Kayıtlarda, Erdoğan ile Latif Topbaş arasında yapılan görüşmelerin yanı sıra Celal Koloğlu ve Mehmet Cengiz arasında geçen konuşmalar da yer aldı.

HABER KANALLARI YAYINI KESTİ
Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a ait ses kayıtlarını yayınladığı sırada Halk ve CNN Türk dışında kalan haber kanalları yayını kesti. Ses kayıtlarının ardından Kılıçdarolu'nun konuşmaya devam etmesiyle birlikte haber kanalları da Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yayınlamaya devam etti.

VE KONUŞMADAN NOTLAR...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun tepkilerden çekindiği için grup toplantısını iptal edebileceği iddia edilmişti.

Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında sözünün kesilmesi üzerine, "Parti kültürünü benimsemeyen ve Genel Başkanı'nın sözünün kesen hemen burayı terketsin. Atın bunu dışarı " dedi.

İşte konuşmasından satır başları:

"YASAL DİNLEMELER"
Bunlar tümüyle mahkemenin verdiği kararlar üzerine yapılan yasal dinlemeler. Urla’daki villaların nasıl yapıldığı, iş adamının kaymakamı nasıl görevlendirdiği, valinin yasal görevini yaparken Diyarbakır’a nasıl sürüldüğünü hepimizi biliyoruz. Havuz işini gördünüz burada bir medya kuruluşun başka bir holdinge devretmek için bizzat başbakanın devreye girip Binali Yıldırım’ın işi nasıl örgütlediğini.

"İHALELERİN NASIL VERİLDİĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ"
İhalelerin nasıl verdiğini artık hepimiz biliyoruz. Bir Recep Tayyip Erdoğan var bir Binali Yıldırım var. Büyük ihaleleri bunlar dağıtıyor. İhaleden sonra salma salıyorlar. Şu kadar parayı bize vereceksiniz diyorlar. Verilen paranın ardından iş adamlarına verilen paranın tutarı 87 milyar dolar. Rüşvettir arkadaşlar bu. Böyle bir Türkiye’de yaşıyoruz. Bugüne kadar ayakkabı kutusu dedik, 700 bin liralık saat dedik, yatak odasında kasalar dedik, kasalar içinde milyonlar dedik, genel müdürün evinden 4,5 milyon dolar çıktı dedik tık yok… Söylediği ne paralel devlet var dedi.

Elinizi vicdanınıza koyun hiçbir şeyi düşünmüyorsanız ayakkabı kutularını düşünün.İstifa ettti 4 bakan hala ortada tık yok.

"KADİR TOPBAŞ MAHKEMEYE İFADE VERMELİ"
Hollanda'dan İstanbul'a tanesi 1,2 milyon euroya otobüs alındı. Adrese teslim ihale yaptılar. Çünkü o otobüsler sadece orada üretiliyor. Hollanda'nın şartlarına göre yapılmış o otobüsler, İstanbul'a gelince hurda oldular. 65 milyon Euro ödendi o otobüslere. Bir profesör rapor veriyor almayın diye ona rağmen gidip aldılar.

Dava açıldı suç duyurusunda bulunuldu, Kadir Topbaş'a çağrı yapıldı gel mahkemede ifade ver diye. 2009-1014 Kadir Topbaş mahkemeye gidip ifade vermedi. Başbakan onu yaparsa Kadir Topbaş da bunu yapar. Hukuka saygılıyım diyordunuz, o halde adam gibi git ifadeni ver. İntes gibi göz bebeğimiz biri kuruluşun başındaki kişini temiz olması lazım. İntes'in başımın üzerinde yeri var ama onun yönetim kurulu başkanı gizli pazarlıklara giriyorsa oradan ayrılmaz zorundandır.

“KADINLAR DAHA CESUR”
Erkekler kusura bakmasın siyasette kadınlar daha cesur. Yüzde yüz seçim garantisi olan yerlerde erkekler birbirini yiyor ama kadınlar gidiyor seçilmesi en zor olan yerde “ben burada aday olacağım” diyor. Partinin yeni isimlere ihtiyacı var. Pırıl pırıl gençlerimiz var. Bunlar gelecek konuşacak. CHP tarihinde ilk kez 46 tane kadın belediye başkan adayımız var… Şunu içime sindiremiyorum: “Ben olmazsam burayı kimse kazanamaz.”

"O ZAMAN GİT BAĞIMSIZ ADAY OL"
Ben olmazsam CHP kazanamaz diyorlar o zaman istifa et git bağımsız aday ol. Belediye başkanı kimliğiyle CHP'ye hizmet eden tüm başkanları kucaklıyorum. Onları seviyorum. Ama biraz da partide bir değişiklik, yenilik lazım. Hem değişim diyoruz hem de burada olacağım diyoruz. Olmaz arkadaşlar.

"PARTİ TARİHİMİZDE İLK KEZ..."
Şunu söyledim; parti tüzüğümüzü değiştirdik, yüzde 33 cinsiyet kotası getirdik. Yüzde 10 gençlik kotası getirdik. Şu anda 46 belediye başkanımız var, kadın. Parti tarihimizde ilk kez. Erkekler kusura bakmasın siyasette kadınlar daha cesur. Erkekler birbirini yiyor. Kadınlar seçilmesi en zor yerde, ben burada aday olacağım diyor. Şunu söyledim; partinin yeni yüzlere, gençlere, kadınlara ihtiyacı var. Bunların önü açılacak. Bunlar siyasete girecekler, yeni yüzler çıkacak. Şunu içime sindiremiyorum; 'Ben olmazsam burayı kimse kazanamaz'. O zaman istifa et bağımsız aday ol, bakalım kazanacak mısın kazanamayacak mısın?

Ya da şu partiden aday olacağım diyor. O zaman CHP'li değildir. Biraz da partide değişim yenilik lazım. Makam kalıcı değildir. Hizmet ederiz, vaktimiz dolar, başka arkadaşımız gelir. Siz bakın en çok kavga nereden çıkıyor. Diyarbakır'da mı hayır, Sivas'ta mı hayır. Nerede CHP oylarının yüksek olduğu yerde.

"PARTİ ESKİ HASTALIKLARDAN KURTULACAK"
Eski hastalıklardan bu parti kurtulacak. Gençlerin önünü açacağız. CHP tarihinde ilk kez 46 kadın belediye başkan adayımız var. Gidin AKP'ye bakın. Biz istiyoruz ki daha fazla alanda çalışalım. Niye kavga ediyoruz.

Ben belediye başkanı ya da başkan adayı olacağım diye bir şey yok. Bizim verdiğimiz her karar doğrudur diye bir şey söylemiyorum. Sonuçta bir karar vereceğiz. Tartışıyoruz, anketler yapıyoruz. Geldiğimiz nokta şu. Görev yapıp son parti meclisi kararı ile başka arkadaşlarımızın göreve geldiği arkadaşlarımızı seviyoruz. Büyük çabalar gösterdiler. CHP'nin bayrağını dalgalandırdılar ama biraz yeni yüzlere, gençlere, taze kana ihtiyacımız var.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler