Kılıçdaroğlu: Halka direnmeyi anlatacağız

Kılıçdaroğlu: Halka direnmeyi anlatacağız

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin meclis toplantısında gündemi masaya yatırdı.

HDP’liler gibi CHP’li vekillerin de davalarının olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu “Biz sokağa çıkmayacağız. Mücadele edeceğiz. Bedel ödemek gerekiyorsa öderiz” dedi. CHP lideri FETÖ'nün gizli yazışma programı ByLock'ı kullanan 4 AKP'li bakanın ismini ise önümüzdeki günlerde açıklayacağını duyurdu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarını yaşanan son olaylar, Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının ve HDP milletvekillerinin tutuklanması üzerine olağanüstü topladı. Kılıçdaroğlu'nun hem Merkez Yönetim Kurulu (MYK) hem de Parti Meclisi (PM) toplantısında, FETÖ'nün haberleşme sistemi olan ByLock kullanan dört bakanın ismini zamanı gelince kamuoyuna açıklayacağını söylediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, AKP'nin muhalefeti sine-i millet demeye, Meclis'in dışına çıkmaya zorladığını ifade ederek “Bu oyuna gelmeyeceğiz ve Meclis'i sahipsiz bırakmayacağız. Bakanlar bile direkt sarayla muhatap. Başbakan'ın karar alma yetkisi yok. FETÖ'cü AKP'li vekiller de yargılanmalı” dediği ifade edildi.

‘SOKAĞA ÇIKMAYACAĞIZ’
Kılıçdaroğlu'nun HDP'liler gibi CHP'li vekillerin de davaları olduğunu hatırlatıp, “Biz sokağa çıkmayacağız. Mücadele edeceğiz. Bedel ödemek gerekiyorsa öderiz. Halka direnme hakkını anlatacağız” ifadesini kullandığı öğrenildi.

SONUÇ BİLDİRGESİ BUGÜN AÇIKLANACAK
CHP PM, bugün toplantının sonuç bildirisini hazırlayacak. Son şeklini vermesi için Kılıçdaroğlu'na sunulan bildiri taslağında darbeye karşı demokratik direniş vurgusu yapıldı. Cumhuriyet yazarları, OHAL mağdurları ve seçilmişlerin tutukluluğunun sona ermesi için halkın direnme hakkının olduğu ve bu direnişin CHP öncülüğünde yürütüleceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler