Kılıçdaroğlu: Haramilerin iktidarına son vereceğiz

Kılıçdaroğlu: Haramilerin iktidarına son vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’ın seçim ofisinin açılışında konuştu.

Konuşması ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla sık sık kesildi. Kılıçdaroğlu da ‘O da olacak inşallah. Halkın desteği ile olacak inşallah’ dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

TÜRKİYE’NİN TEMİZLENMEYE İHTİYACI VAR     
30 Mart’ta Türkiye kazanacak, Türkiye’nin temizlenmeye ihtiyacı var. Türkiye’nin özgürlüğe, barışa, beraber yaşamaya, ötekileştirilmediği bir topluma ihtiyacı var.
Halkla beraber yürüyeceğiz, halka inanacağız ve yolumuza öyle devam edeceğiz

MANSUR YAVAŞ’A DEDİM Kİ: GEL HALKIN PARTİSİNE
Mansur beyi ben de ilk kez dinliyorum. Güzel şeyler söyledi. Siyasetteki yolculuğunu bilmem. Başarıyı kim gösterirse göstersin hepimiz saygı duyacağız. Ankara’da düzgün siyaset yaptı, herkesin takdirini kazandı. Ona ‘Gel CHP’ye, gel halkın partisine. Beraber ortak mücadele edelim’ dedim.

ANKARA’DA HAVALANINA GİDERKEN AĞAÇLAR 10-15 KEZ DEĞİŞTİ
Geldi, beraber mücadele ediyoruz. Omuz omuza mücadele ediyoruz. Ankara’da ıhlamur ağaçlarının kaça alındığını söyledi. Kul hakkı yiyenden hesap soracağız. Ama hukuk kuralları içinde kalarak.
Dosyaları önüne koyarak, hesabını ver diyerek soracağız. Sen gidip İtalya’dan ağaç getireceksin, havaalanına giderken dikilen ağaçlar 10-15 kez değişiyor. Nereye gidiyor bu paralar?

ANKARA’DA MALI GÖTÜRDÜLER
Çocuklarının hesabını verecek. Onlara ayakkabı kutusu az gelir. Ankara’da malı götürdüler zaten.
İtalya’dan binlerce euroluk ıhlamur ağacını almayacağız, çok daha ucuzunu kendi ülkemizden alacağız. Türkiye’de ıhlamur ağacı mı yok

DEDİM Kİ SEÇİLDİĞİN GÜN BÜTÜN ANKARALILARIN BAŞKANISIN
Başkan çıtayı koydu. Yüzde 51. Ona dedim ki ‘belediye başkanı seçildiğin gün sen artık bütün Ankaralıların belediye başkanısın. Oy vermesin ya da vermesin. Biz herkesi kucaklarız.’

DOSYALARI KAPATTIRMAYACAĞIZ
Yeni bir siyaset anlayışını inşa etmeye çalıştığımızı söyledim. İçinde bulunduğumuz koşullar sıradan koşullar değil. Hepimiz düşünürdük ama aklımıza gelmedi. Bakanlar Kurulu ve içindeki çete devleti soyuyor. Şimdi hep beraber dosyaların üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Kapattırmayacağız.

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUAT
Bütün yurttaşlarımı temiz siyasette buluşmaya davet ediyorum.
Ayrılığa gayrılığa yer yok. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Geldiğimiz nokta budur.

RÜŞVET YİYEN BAKANLARI İHRAÇ ETTİ Mİ?
76 milyonun ortak sembolü Türk Bayrağıdır. Her zaman gurur duyarız.
Bayrak geçerken hepimiz ayağa kalkarız. Bu bizim ortak görüşümüzdür. Bayrak geçerken ayağa kalkmayan 4-5 AKP’li bakan vardı. Bunu biliyor musunuz?
Bize vatan sevgisi öğretecekler. Bayrağa kalkmayana ihraç ettin mi? Onları kucakladın. Rüşvet yiyen bakanları ihraç ettin mi? Etmedin. Siz şimdilik istifa edin de sonra bakarız dedin.
Bunlar helale değil harama ortak olanlardır.
Savunmayacağımız tek şey hırsızlıktır.

MECLİS’TE HIRSIZ DEDİ ARKADAŞLARIM, ALINIP DAVA AÇMIŞLAR.
E YAPMA O ZAMAN HIRSIZLIK
Parlamentodaki arkadaşlarımız hırsız diye bağırmışlar. Biri kalkmış demiş ki dava açacağız hırsız diye bağırdılar. E yapma o zaman hırsızlık.

EVREN DE YASAK GETİRMİŞTİ. ONUN YASAĞINI TAKAN OLDU MU?
Yasak getirmişler hırsızlık konuşulmayacak diye. İstediğiniz kadar yasak getirin. Evren de yasak getirmişti. Onların yasağını takan oldu mu?

DAHA OĞLUNU ANLATMADIM
Daha oğlunu anlatmadım. Haram paradan öğrenci yurdu, cami olmaz.

RECEP BEY ‘YÜRÜTMENİN BAŞKANIYIM’ DİYOR YA
YÜRÜTMENİN BAŞKANI OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Mansur bey Ankara’da aldığı, yaptığı her şeyin hesabını verecek. O yürütmenin başkanı olmayacak, halkın başkanı olacak. Recep bey ‘Yürütmenin başkanıyım’ diyor. Yürütmenin başkanı olduğunu biliyoruz. Geçmişte AKP’ye oy veren yurttaşlarım tabloyu gördünüz. Siz bunları ‘yolsuzluk, yoksulluk, yasaklarla mücadele edeceğiz’ dediler. Yolsuzlukla mücadele ettiler mi? Hayır köşeyi döndüler.

BAŞKAN YÜZDE 51 AZ, HEDEFİ YÜKSELT
Ankara’da hiç kimse yoksul olmayacak.
Ankara’nın meydanlara ihtiyacı var. Mansur başkan o meydanları da yapacak. O meydanlarda Ankaralı özgürce ben Ankaralıyım diye seslenecek.
Yüzde 51 az. Keşke daha fazla olsa. Başkan  hedefi yükselt sen. Ben Ankaralıya güveniyorum.

BUGÜNÜN EN GÜZEL SLOGANI: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ
Bugünün en güzel sloganı birleşe birleşene kazanacağız. Ayrışanların kazandığı görülmemiştir.
O güzel, çalışkan, halkı, kentini düşünen bir insan. Kendini değil vatandaşın cebini düşünen bir insan. O yeşili, doğayı düşünen bir insan. O, her şeyi ben bilirim iddiasında değil, beraber yönetelim Ankara’yı diyen bir insan.

BUNLARIN SAYISI 1000’LERİ BULDU
Haramilerin iktidarına son vereceğiz.
Bu ülkeyi haramiler yönetmemeli. Ali Baba ve 40 Haramiler vardı. Bunların sayısı 1000’leri buldu. Millet soyuluyor. Sadece Türkiye değil tüm dünya biliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler