Kılıçdaroğlu: İsrail’e karşı ne yaptın

Kılıçdaroğlu: İsrail’e karşı ne yaptın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

"Pek çok ülkeyi gezecek, taraflarla konuşacak. Türkiye hesapta yok. Niye yok? Çünkü Türkiye’nin bölgede ağırlığı kalmadı. Türkiye’nin sözü nerede dinleniyor? Suriye’de mi? Irak’ta mı? Bir Katar’da bir Suudi Arabistan’da dinleniyor. Batılılar biliyorlar mı biliyorlar, BM genel sekreteri de biliyor. Türkiye artık bu defterde yok.

Mahmud Abbas’ın yaptığı açıklama çok önemli. Bu açıklama gizleniyor, tartışılmıyor. Ne diyor Mahmud Abbas “Tabi bu olaylar gerçekleştikten sonra biz tüm dünya ülkeleriyle ateşkesin sağlanması için çabamızı devam ettiriyoruz. Aynı şekilde Batı Şeria’da sürekli bir şekilde Filistinli gençlerle israilliler arasında çatışma çıkıyor.

Tabi ki bizim talebimiz üzerine Mısır’lı kardeşlerimiz girişimde bulundular. Bunun temel amacı ateşkesin sağlanmasını amaçlamaktadır. Bu esasen 2012 yılındaki anlaşmaya tıpa tıp benzemektedir. İsrail tarafı bunu kabul etti. Bizim de kabul etmemiz gerekiyor ki İsrail tarafını sıkıntıya sokalım”

Çok açık net. Mısır’a gittik söyledik ateşkesi sağla. Mısır araya girdi, şartları oluşturdu. Bizim de bunu kabul etmemiz lazım, kabul edersek İsrail sıkıntıya girecek. Çok net. Niye söylüyor bunu? Mısır Dışişleri açıklama yapmıştı.

“Ateşkesi sağlayacağız Türkiye ve Katar engel oluyor”
Mahmud Abbas da bunu söylüyor. Katar’la beraber hangi haltları işliyorsunuz siz? Ölen her çocuğun sorumlususunuz siz. Mahmud Abbas net söylüyor. Sen kabul etmeyin diye bastırıyorsun. Neden?
Eskiden Ortadoğu’ya gelenler Türkiye’ye uğrarlardı. Hiç uğramıyorlar, gerek yok diyorlar. Söylemi ve eylemi tutarlı olursa bir başbakanın hiçbir sorunumuz olmaz. Söylemi de eylemi de vardır. Birileri destekler, dersiniz ki evet ne söylediyse onu yaptı. Ama farklılık varsa onun kaynağını güvensizlik oluşur. Güvensizliğin temel nedeni bol laf var ama yapılan hiçbir şey yok. Sabah akşam konuşuyor 20 kez. Ne yapıyorsun? Hiçbir şey. Dış politika konuşmakla çözülmez. Gereğini yapıyorsanız o sadece dedikodudan ibaret kalır.

Ortadoğu’da akan kanın sorumlusu recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ikilisidir. Bakın, bilginler bir araya gelmişler olaylar tartışılıyor. Erdoğan da katıldı. Ortadoğu’daki örgütleri anlatıyor.

“Bu örgütler Müslüman kardeşleri katlediyorlar. Akan kan Müslüman kanıdır”
Diyorlardı ya, efendim biz oraya ilaç gönderiyor, insani yardım malzemesi gönderiyoruz, gizli gönderiyoruz. Dosyanın kapağını açtık. İnsani yardım malzemesi değil giden füzeler, silahlar. Kime gidiyor? El Kaideye ve IŞİD’e gidiyor. Ne diyor? Müslüman Müslümanı öldürür mü diyor. Öldüren de sensin. Onun eline silah veren sensin. Utanmadan bunu söyleyen de sensin. Böyle bir tablo olabilir mi?

Adana MİT bölge başkanının haberi yok. TIR’ları yüklemişsin götürüyorsun. Bu tablodan hepimizin ders çıkarması gerekiyor. Nasıl ders çıkaracağız sandığa gideceğiz. Ya Ortadoğu bataklığına sürükleneceğiz, ya çıkacağız. Seçim kimin? Seçim yurttaşların. Kimse haberim yoktu demesin. Efendim orada silah vardı yoktu onu da demesin. O silahlar Türkmenlere gidiyordu, hayır efendim Türkmenler silah falan gittiği yok. Kimsenin de sahip çıktığı yok. Dosyada bunların hepsi var fotoğrafları, filmleri var. neden gizlilik kararı koyuyorlar? Vatandaş öğrenmesin diyor.

Orada insanlar öldürülüyor Gazze’de. Yakıtı bunlar veriyor. Ne yaptın sen? İsrail ile ticari ilişkilerini mi, askeri ilişkilerini mi kestin, hayır. Bak dedik Malatya’da Kürecik radar istasyonu var, radarı kapatırsın. Yapabilir mi? Kürecik’in yanına bile gelmiyor. Efendim diyor bu NATO’nun diyor. Yine yalan söylüyor 2014 sonunda NATO’ya devredilecek daha NATO’nun değil.

10 Şubat 2012. ABD ile İsrail ortak bir tatbikat yapıyorlar, Kürecik istasyonuyla İsrail’deki benzerini haber konusunda bir aksama çıkar mı çıkmaz mı test ediliyor. Her türlü bilgi oraya aktarılıyor. O radar istasyonunun neden kurulduğunu çok iyi biliyoruz. İran ile İsrail arasındaki gerginlik nedeniyle, İran’dan atılacak füzenin önceden bildirilmesi gerekiyordu, kurulma nedeni bu. NATO’nun falan da değil. Ama yüreği yetmez, yapamaz bunu sadece konuşur. Cezalandıracaksan adam gibi karar alacaksın. Hep beraber arkanda dururuz. Erdoğan sözünü tuttu, Kürecik’i kapattı. Eyvallah. Yapıyor musun? Yapamıyorsun, o zaman konuşmayacaksın.

BM Güvenlik Konseyi toplandı, çağrıyı kim yaptı Türkiye mi? Hayır, Ürdün yaptı. Bakın türkiye dışlanmış durumda. Böyle bir tabloyu Türkiye hak etmiyor. 1,5 milyon Suriyeli Türkiye’de. Gazze’de bir dram yaşanıypr, Suriye’de de bir dram yaşanıyor, Türkiye’de de bir dram yaşanıyor. 81 ilden herhangi birine gidin Suriyeli bir dilenci çocuk göreceksiniz. O çocukları vatanından kim etti? O aileleler hangi gerekçelerle ayrıldılar? Silahla oraya militan sokan hangi ülkeydi? Yazık günah değil mi arkadaşlar. Gazze’de Suriye’de Türkiye’de dram var. ama sadece bir şey yapılıyor, sadece konuşuluyor.

El Kaide militanlarına silah gönderiliyor, kan daha fazla aksın diye. Hepimizin oturup düşünmesi lazım. Ne oluyor bu ülkede diye.

Biz oyun kurucuyuz diyorlardı. Hangi oyunu kurdunuz siz? Bütün dünyanın oyuncağı oldunuz. Ben Türkiye adına üzülüyorum, onlar adına değil.

Mavi Marmara’dan sonra atıp tuttular. Sonra ne yaptılar? OECD üyeliğinde vetoyu kaldırdılar. Hani siz karşıydınız?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler