Kılıçdaroğlu Reyhanlı saldırısını kınadı

Kılıçdaroğlu Reyhanlı saldırısını kınadı

Kılıçdaroğlu: Hükümet dış politikalarını gözden geçirsin..

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Reyhanlı'da yaşanan patlamalara ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Hatay Reyhanlı'daki patlamayla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada"Toplumumuzu derinden sarsan ve hepimizin yüreğini dağlayan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Başta Reyhanlı ve Hatay’da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere, tüm halkımızı soğukkanlı olmaya davet ediyorum" dedi.
 
Yaşanan olayları kaygı ve üzüntüyle izlediğini belirten Kılıçdaroğlu'nun yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: “Hatay Reyhanlı’da çok sayıda vatandaşımızın hayatlarının kaybına, bazıları ağır, birçok vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan olayları derin bir üzüntü ve kaygıyla izliyorum. Reyhanlı’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine, yakınlarına, hemşehrilerine ve bütün Türkiye’ye başsağlığı ile sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.Toplumumuzu derinden sarsan ve hepimizin yüreğini dağlayan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Başta Reyhanlı ve Hatay’da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere, tüm halkımızı soğukkanlı olmaya davet ediyorum."
 
"TÜRKİYE GÜÇLÜ VE DİRENÇLİDİR"
 
Türkiye'nin güçlü ve dirençli olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Biz CHP olarak Reyhanlılılara yönelik saldırıyı, patlamaları yerinde inceleyecek, resmi açıklamaları da dikkate alarak değerlendireceğiz. Hükümeti elindeki güç ve imkanların tamamını kullanarak bu saldırıyı bütün yönleriyle en kısa zamanda aydınlatmaya ve halkımızın güven ve huzuru için, iç ve dış politikalarını gözden geçirerek gereken bütün önlemleri almaya, bu önlemleri derhal hayata geçirmeye çağırıyorum. Hiç kuşku yok ki, Türkiye büyük ve güçlü bir ülke, halkımız vakur ve dirençlidir. Dün bütün koşullarda birliğimizi ve beraberliğimizi nasıl koruduysak, bugün de bazı sorumsuz, bozguncu tutum ve arayışlara rağmen dimdik ayakta durarak, dayanışma içinde bu olayların da üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.
 
CHP HEYETİ REYHANLI'YA GİTTİ
 
CHP Genel Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay Reyhanlı'daki can kayıpları ve çok sayıdaki yaralı nedeniyle Pazar günü yapacağı Manisa ve Bandırma gezilerini iptal etti.
 
Kılıçdaroğlu, Genel Başkan yardımcısı Nihat Matkap Başkanlığı’nda bir heyet görevlendirerek Hatay Reyhanlı’ya gönderdiğini, heyette Hatay’dan sorumlu PM üyesi Halit Toraman ile Milletvekili Aşkın Türeli'nin yer aldığını açıkladı. Kılıçdaroğlu, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile de telefonla görüşerek bilgi alıp başsağlığı diledi. Hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine, yakınlarına ve başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, açıklamasında hükümeti de, elindeki güç ve imkanların tamamını kullanarak bu saldırıyı bütün yönleriyle en kısa zamanda aydınlatmaya halkın güven ve huzuru için, iç ve dış politikalarını gözden geçirerek gereken bütün önlemleri almaya, bu önlemleri derhal hayata geçirmeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler