Kılıçdaroğlu'ndan 'Kimse yok mu' tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kimse yok mu' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yoksullara yardım yapan kuruluşun kapısına kilit vurulması doğru değil." dedi, Arınç'ın açıklamasına da sert tepki gösterdi.

Kimse Yok mu Derneği'nin yardım toplama yetkisi Bakanlar Kurulu üyelerinin imzalarıyla kaldırıldı. Karar, Kimse Yok mu'ya tebliğ edildi. Derneğin Genel Başkanı İsmail Cingöz, Twitter adresinden haberi duyurdu.

Bu karara tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanlara yardım götüren hiçbir kuruluşun kapanmasını istemeyiz." dedi. Mecliste gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, eğer bunlar yasal ölçüler içinde çalışıyorlarsa, devletin yaptığı denetimden herhangi bir sorun ortaya çıkmadıysa, bunlara özel olarak bir yaptırım yapılması veya kapatılmasının doğru olmadığını vurguladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Kimse Yok mu'nun yardım toplama yetkisinin kaldırıldığına ilişkin soruya "Böyle bir kararın imzalandığı ben şahsen duymadım." diye cevap vermesinin hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Belki beyaz kararname imzalamışlardır. Bu açıklamayı yaptıktan sonra artık Bülent Arınç'ın o koltuğu bırakması lazım. Ya birşeyi bilmeden imzalıyor, kim bilir Bülent Arınç bilmeden böyle kaç kararname imzaladı. Aynı zamanda hükümet sözcüsü. Kurban Bayramı öncesi doğru değil. Yoksullara yardım yapan bir kuruluşun kapısına kilit vurulması doğru değil." şeklinde konuştu.

BAKANLAR KURULU KARARI ORTAYA ÇIKTI
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, geçtiğimiz gün bakanlar kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenlemiş ve kendisine yöneltilen Kimse Yok Mu Derneği'nin yardım toplama yetkisinin kaldırılacağı ile ilgili soruya "Henüz böyle bir kararın yayınlandığını bilmiyorum. Ama olmaz demiyorum olabilir" cevabı vermişti. 

Ancak bugün Bakanlar Kurulu'nun 22 Eylül 2014 tarihli kararıyla derneğin "izin almadan yardım toplayabilen yardım kuruluşları" listesinden kaldırılmasının kararlaştırıldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç'ın da aralarında bulunduğu bütün Bakanların imzalarını taşıyan belgeye göre Kimse Yok Mu Derneği, "İçişleri Bakanlığı'nın 8/9/2014 tarihli ve 3183 sayılı yazısı üzerine" izinsiz yardım toplayabilen yardım kuruluşlarından sayılmayacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler