Kılıçdaroğlu’nun aracını roketle vuracaklardı

Kılıçdaroğlu’nun aracını roketle vuracaklardı

Saldırıyı yara almadan atlatan Kılıçdaroğlu'nun aracına roketatarlarla saldırı planı yapıldığı öne sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu, Ardanuç ilçesine giderken özel harekat polisleri tarafından güvenlik gerekçesiyle durduruldu. Güzergahta çatışma çıktı. CHP konvoyuna da ateş açıldı. Kemal Kılıçdaroğlu güvenlikli bir bölgeye nakledildi. Saldırıda bir asker şehit düştü, iki asker de yaralandı. Saldırının hedefinde olduğu değerlendirilen CHP lideri "Bir canımız var o da bu devlete feda olsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin'in Şavşat ilçesini ziyaret etti. Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle özel harekat polisleri tarafından durduruldu. Yolda barikat tespit edilmesi üzerine bölge ateş altına alındı. Ardından saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmanın ardından manevra yapan CHP konvoyuna da ateş açıldı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun korumaları da saldırganlara karşılık verdi. Saldırıda biri ağır üç asker yaralandı. Ağır yaralanan jandarma er yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayak şehit oldu. İşte hain saldırıdan notlar…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat’taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için Ardanuç İlçesi’ne giderken, saat 14.00 sıralarında Yanıklı Köyü girişinde PKK’lı teröristler dağlık bölgede tepelerden konvoya ateş açtı.

PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu’nu güvenlik çemberine aldı.

KILIÇDAROĞLU’NUN SAĞLIK DURUMU İYİ
CHP konvoyunun saldırılar sonrası Şavşat yolundaki Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait bir binaya  gittikleri bildirildi. Saldırıya ilişkin ilk bilgileri veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran “Saldırıda CHP heyetinden yaralanan olmadı” dedi. CHP’li Özgür Özel ise “İki ayrı saldırı oldu. En öndeki aracı şoförü de yaralandı” bilgini verdi.

İPTAL YOK
CHP kurmayları programın iptal edildiğini açıklamıştı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla programa sadık kalınacağı konvoyun geri dönmeyeceği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU: SORUNUMUZ YOK
CNN Türk’e bağlanan Kemal Kılıçdaroğlu “Şu anda güvenlikli bir bölgedeyiz, sorunumuz yok. Bir canımız var o da bu devlete feda olsun” dedi.

AĞIR YARALANAN ASKER ŞEHİT OLDU
PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen iki astsubay hafif, sürücü er ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan üç askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

SALDIRININ AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

ROKETLE VURACAKLARDI
CNNTürk muhabiri Ünal Kaya’nın verdiği bilgiye göre  saldırının Kılıçdaroğlu’na yönelik olduğu, teröristleri roketatarlarla saldırı planı yaptıkları ortaya çıktı. Tanık “Bir terörist CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun aracına roket atma hazırlığındaydı. Korumalardan biri durumu fark etti ve çatışma yaşandı” dedi. Söz konusu teröristin vurularak etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU BEŞ DAKİKA FARKLA KURTULDU
Terör örgütü PKK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırdı. Artvin’in Şavşat ilçesinde Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçişi sırasında çıkan çatışmada bir Jandarma Er başından ağır yaralanırken, iki astsubay da hafif yaralandı.

Kılıçdaroğlu beş dakika farkla kurşunların hedefi olmaktan kurtuldu. Ziyaret öncesi güvenlik uyarısı yapılmadığı belirtildi. Kılıçdaroğlu dün Şavşat ve Ardanuç ilçelerinde açılış törenine katılmak ve ziyaretler için Artvin'e gitti. Artvin Valiliği, Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun yol güzergahında üçü önde üçü arkada olmak üzere güvenlik önlemi aldı. Konvoyun önünde yer alan koruma aracı yol üzerinde bir barikat ve ormanlık alanda terörist unsurlar tespit etmesi üzerine ateş açıldı ve çatışma yaşandı. Kılıçdaroğlu bu sırada karayolu üzerinde ve çatışma alanına beş dakika mesafedeydi.

BÜYÜK RİSK
Çatışma seslerinin üzerine yakın koruma ekibi de Kılıçdaroğlu'nun aracının etrafında güvenlik tedbiri alarak silah seslerinin geldiği bölgeye ateş açtı. Öncü giden güvenlik güçleri terörist saldırıyı fark etmeseydi Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna direk bir saldırı yaşanma riski bulunuyordu. Kılıçdaroğlu güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla birlikte Karayolları Bölge Müdürlüğü binasına götürüldü. Kılıçdaroğlu'ndan gelen ilk açıklamasında, “Kimse kaygılanmasın, güvendeyiz. İyi durumdayım. Çatışma bölgesinden çıktık. İnşallah çatışma bölgesinde bir çatışma olmaz. Umarım asker ve polis memurları da güvendedir” dedi. Kılıçdaroğlu, ziyaret öncesi bölgeyle ilgili kendisine bir uyarı yapılmadığını da kaydetti.

KORUMALARI ARTTIRILMIŞTI
Darbe kalkışmasının ardından fedai eylemi ve suikast girişimi endişesi nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım'ın ‘suikast olabilir' uyarısında bulunduğu Kılıçdaroğlu'nun koruma sayısı arttırılmış ve 10'dan 22'ye çıkarılmıştı. Yıldırım'ın “Uzlaşı ortamını bozmak ve kaos çıkarmak için her şeyi yapabilirler. Güvenlik tedbirlerinizi arttırın, dikkatli olun” uyarısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'na Artvin ziyaretinde 10 yakın koruması eşlik etti. Kılıçdaroğlu, evinin önündeki geniş park alanından gelebilecek saldırılar hakkında uyarılmıştı. Şehit cenazesinde önüne kurşun bırakılan Kılıçdaroğlu'na suikast yapılacağı yönünde ihbarların genel merkeze yapıldığı biliniyor. Kılıçdaroğlu'na yönelik daha önce yumruklu saldırı gerçekleştirilmişti. Son olarak da Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde hassas koruma ile görevli olan polislerin FETÖ bağlantılı olabileceği iddia edilmişti.

Kılıçdaroğlu, suikast iddialarından dolayı bir tedirginlik yaşamadığını da söylemiş ve “Bizim bir canımız var sonuçta, eğer o da demokrasi için gidecekse gitsin. Evde otururken dikkat etmem gerektiği söylendi. Lambalara dikkat edilmesi gerektiği söylendi, bir sürü şey söylendi. Sonuçta benim bireysel olarak yapacak bir şeyim yok” demişti.

ŞEHİT ÇAYBAŞI'NIN BABA EVİNDE YAS VAR

Terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın (24) Erzincan'daki baba evinde ise yas var. Saldırıda başından vurulan Çaybaşı'nın bulunduğu araç kaza yapıp bir iş yerine çarpmış. Çaybaşı'nın daha önce aynı Jandarma aracının önünde çektirdiği fotoğraf da ortaya çıktı. Şehidin kent merkezindeki TOKİ konutlarındaki baba evine gelen Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ve askeri yetkililerce babası Şevket ve annesi Zöhre Çaybaşı'ya acı haber verildi. 

57bf339918c7732ef0117061-001.jpg

Ailenin yakınları ve komşuları şehidin baba evine ve mahalleye Türk bayrakları astı. Bekar olan şehidin Artvin İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığında görevli olduğu ve buradaki görevine yaklaşık 5 ay önce başladığı belirtildi. Şevket-Zöhre Çaybaşı çiftinin tek erkek çocuğu olan şehit er Fatih Çaybaşı'nın 8 yaşında Zeynep Ecren isimli bir kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Aile Artvin'e gitmek için yola çıktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler