Kim bu ballı kayınço?

Kim bu "ballı" kayınço?

Çankırı İl Özel İdare Sekreteri Hasan Yıldız ve kurumda yaşanan olaylarla ilgili vahim iddialar gündeme geldi.

Çankırı İl Özel İdaresi’nde çalışan kadrolu 84 işçinin şehir dışı tayinleri yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

MHP İl Başkanı Ali Acıbunar’ın İl Özel İdare’de çalışan ve tayinleri çıkartılan 84 işçi ile bir araya geldiği toplantıda işçiler bağlı bulundukları kurum ve İl Özel İdare Sekreteri Hasan Yıldız’la ilgili çeşitli iddiaları gündemde yeraldı.

İşçilerin dile getirdikleri iddialar arasında cevaplandırılması gereken sorular mevcut. Bunların en başında geleni ise: “Kim bu kayınço” ?

İDDİALAR VAHİM

İsterseniz gelin “ballı kayınço” ile ilgili basında yeralan bilgilere bakalım:

“Gerçekleri ve doğruları söylediğini açıklayan bir işçi ise “İl Özel İdaresi Genel Sekrteri Hasan Yıldız, kayınçosunu 2 bin 150 lira ile hizmet alımı olarak Çankırı’da gözünün önünde İl Özel İdaresinde çalıştırıyor”

İl Özel İdaresi bünyesinden Karayollarına gönderilen kadrolu işçiler fazlasıyla ortaya birbirinden çarpıcı idealar attılar. İsim vermeden siyasileri, kurum müdürlerini ve STK’ları eleştiren işçilerin iddiaları içinde en dikkat çeken iddia “Hasan Yıldız, kayınçosunu 2 bin 150 lira ile hizmet alımı olarak çalıştırıyor”

BUNCA REZALET İL ÖZEL İDARESİ’NDE Mİ YAŞANIYOR?

Yerel basında çıkan haber İl Özel İdaresinde yaşanan rezaletin boyutlarını tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. İşte haberin bir başka bölümü:

“Ziyaretin sonlarında çarpıcı iddialar ortaya atan bir işçi İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız’ın Kırıkkale’deki kayınçosunu Çankırı’ya çağırarak 2 bin 150 lira ile İl Özel İdaresi’nde hizmet alımı ile işe başlattığını ileri sürdü. Hasan Yıldız’ın kadro fazlası olarak gönderilecek işçi listesinde de siyasi ayrım yaptığını belirten işçi, “Belediye başkanının yeğeni diye, Hüseyin Filiz’i tanıyor diye, A.Kadir Şimşek’in adamları diyerek 10 kişiyi listeden çıkarttı. Biz gider her yerde görevimizi yaparız, ama sizden şunu istiyoruz. O binada mazot çalanlar var, o binada tanker patlatanlar var, o binada kayınçosuna kıyak yapanlar var.O binada Çankırı’ya, Çankırılıya zarar verip kazık atanlar var. Bizim için lütfen bunları bir araştırın bakın altından neler çıkıyor. Sizden bunları denetleyecek bir müfettiş istiyoruz” dedi.”

CHP HEYETİYLE DE GÖRÜŞTÜLER

Dün MHP İl Başkanı Ali Acıbunar ile görüşen 84 işçi bugün de CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı ve beraberindekilerle bir araya geldi.

Görüşmeler sonrası gün içerisinde yaşadıklarını Sözcü18 Haber Merkezine yaptığı açıklamada “İşçi arkadaşlar bazı yasal haklarının kullandırılmadığını dile getirdiler. Buna örnek olarak da yeni işyerlerine 5 günlük izinlerini kullandıktan sonra işbaşı yapmak istediklerini ancak idarenin buna izin vermediğini ifade ettiler. Ayrıca siyasilere ve basına açıklama yapmalarından dolayı yolluk ücretlerinin de halen ödenmediğini söylediler” dedi.

84 işçinin CHP İl Başkanı ve beraberindeki heyetten “Karayollarına bağlı bir Şube Müdürlüğünün Çankırı’ya açılması konusunda TBMM’de CHP’nin öncü olmasını talep ettikleri” öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler