Kim bunlar?

Kim bunlar?

"Eğitim Derneği" altında haksız rekabete dayalı ticaret yapan derneğe, Çankırı'da müdahale edecek kurum ya da yetkili acaba var mıdır!

Çankırı’da “eğitim derneği” adı altında hiçbir denetime tabi olmadan faaliyet gösteren adresi denetleyecek bir yetkili ya da kurum arıyoruz.

Çankırı’da “ÇARE” (Çankırı Araştırma Rehberlik Danışmanlık ve Eğitim Derneği) adı altında faaliyet gösteren ancak gerçekleştirmiş olduğu icraatla özel dershane gibi faaliyette bulunan adresi ne denetleyen var ne de sorgulayan.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre “ÇARE” adı altındaki dernek, bastırdığı broşür ve şehrin çeşitli yerlerine astığı afişlerde başta KPSS olmak üzere, KPDS-ÜDS, SBS, İngilizce ve YGS-LYS başlıkları altında ücretli kurslar düzenlemekte.

Vatandaşların bugüne kadar başta Defterdarlık olmak üzere, İl Milli Eğitim ve Valiliğin derneğin faaliyetleri ve konumu ile ilgili olarak yaptıkları sayısız şikayetlere karşın bu kurumların herhangi bir denetim ve incelemede bulunmadığı öğrenildi.

care-brosur-resim-07.jpg

MERAK EDİLEN SORU

Temmuz 2011’den bu yana faaliyetlerini sürdürdüğü bilinen derneğin verdiği hizmetlerle ilgili yerine getirmesi gereken taahhütleri  ne ölçüde gerçekleştirdiği ve hangi ilgili kuruluş tarafından denetlenerek bugünkü faaliyetini sürdürdüğü merak konusu.

DERNEK'TEN JET HIZIYLA AÇIKLAMA GELDİ

Günün erken saatlerinde yayımladığımız haberimize Dernek Yönetimi adına Başkan İbrahim Erkayacan'dan yazılı bir açıklama geldi. Açıklamayı aynen yayımlıyoruz:

ÇARE EĞİTİM DERNEĞİ’NDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

ÇARE (Çankırı Araştırma, Rehberlik ve Eğitim) Derneği Çankırı’da eğitim sorununun varlığına inanmış ve eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamayı kendisine amaç edinmiş bir grup gönüllü öğrenci velisince 2010 yılında kurulmuş, aradan geçen sürede farklı siyasi ve dünya görüşüne sahip gönüllüler tarafından kurulan bu derneğin hiçbir siyasi kuruluşla, hiçbir kurumla yada hiçbir dini grupla bağlantısı yoktur.

Çankırı’daki eğitim kalitesinin ve eğitim standartlarının durumu malumdur. Yapılan sınavlarda alınan sonuçlar maalesef Türkiye sıralamasında Çankırı’yı oldukça geri sıralarda bırakmıştır. Bir zamanlar üniversite sınavlarında Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Çankırı’nın bugünkü durumu içler acısıdır. Milli Eğitimin genel sorunları yanında velilerin çocuklarının eğitimine karşı duyarsızlığı, dershaneciliğin tamamen ticari mantıkla yapılması başarısız sonuçtaki en önemli etkenlerdir.

Sorumluluk sahibi kurum, kuruluş ve yöneticilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da eğitim sorununa katkı sağlamak üzere taşın altına ellerini koymaları gecikmiş bir durumdur.
ÇARE Eğitim Derneği olarak eğitimin sadece öğrenci boyutuyla değil eğitim kurumu, öğrenci ve aile üçgeninde ele alınıp takip edilmesi gereken uzun soluklu bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Bizler Çankırı’daki eğitim seviyesinin nasıl yükseltilmesi gerektiği konusunda kafa yoruyoruz ve bunu kendimize dert edinmişiz.

Bu çerçevede İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nurettin Ok Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Derneğimiz arasında eğitim protokolü imzalanmıştır.

Gönüllü eğitimciler ve uzmanlarla yaptığımız görüşmeler sonunda toplam üç sınıflık dernek merkezimizde Çankırı’da ilk kez dokunmatik akıllı tahta ile 9’ar kişilik sınıflarda eğitim veriyoruz. Derneğimiz kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. İlk etapta belirli sayıda ihtiyaç sahibi öğrenciye ücretsiz kurslar verilirken, derneğimizin mali yapısı henüz belirli bir güce ulaşmadığından kurs öğretmenleri, eğitim giderleri ve derneğin kira vb. giderlerini karşılayabilmek amacıyla gönüllü bağış sistemiyle kurs ücreti alınacaktır. Şu anki kayıtlı öğrenci sayısına göre elde edilecek gelir, giderleri karşılayacak düzeyde olmayıp aradaki fark dernek yönetici ve üyelerince karşılanacaktır. Derneğimizin kuruluş amacı eğitim olup, eğitime yönelik faaliyetler göstermektedir. Dernek kuruluş tüzüğü ve yasalar çerçevesinde hareket edilmektedir. 

Gönüllülük esasına dayalı böylesine kutsal bir çalışmayı baltalamaya çalışanlar şunu bilsinler ki; ÇARE Derneği ortaya koyacağı ileri teknoloji destekli %100 tam öğretim modeli eğitim sistemi ile Çankırı da eğitimi sadece ticari bir meta olarak gören zihniyete verdikleri eğitimin çıtasını yükseltmeye zorlayacaktır. Bu iyi niyetli ve ticari olmayan eğitim faaliyetimizin başka siyasi mecralara çekilmeye çalışılması gönüllü çalışan üyelerimizin şevkini kırmaktan öte bir anlam ifade etmeyecektir. Ancak bu dernek çalışmalarıyla Çankırı’da etkin bir STK olarak “Çankırı toprağından çömlek olmaz” diyenleri yanıltacak ve bu topraklardan birinci kalite çömlek yapılabileceğini gösterecektir.

İbrahim Erkayacan - ÇARE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
55 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler