Kınıklıoğlu: Çiftçiye destek devam edecek

Kınıklıoğlu: Çiftçiye destek devam edecek

AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınılıoğlu, çiftçilere ödenen tarımsal desteklemeler konusunda bilgi verdi.

Çiftçilerin daha verimli üretim yapabilmesi için tarım alanında sağlanan desteğin artarak devam edeceğini belirten Ak Parti Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu “Bir ülkenin ayakta durabilmesi kendine yetebilecek üretimi yapabilmesinden geçmektedir. Ülke insanımız için en güvenli, en sağlıklı ve en kaliteli ürünleri yetiştirilmesinde çiftçilerimize büyük görev düşmektedir. Bu nedenledir ki çiftçi-köylü milletin efendisidir. Biz de bu bilinçle AK Parti iktidarı olarak 2011 yılında çiftçilerimize yapacağımız tarımsal destekleri 2010 yılı başlangıç ödeneklerine göre % 7 oranında artırarak 6 milyar TL seviyesine yükselttik.” dedi.

Çankırı ilinde tarım alanında yapılan hibe ve destekler konusunda bilgi veren Kınıklıoğlu şu şekilde konuştu:

ÜRETİCİLERMİZE 1.5 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE HİBE SAĞLANMIŞTI
"Tarım  alet ve makine  desteklemesi alanında 2010 yılı içinde 653.477,31 TL ödenek ayrılarak 229  çiftçimizin makine ekipman talebi yerine getirilmiştir. Ayrıca 2010 yılında bitirilen proje başvurulularına karşılığında üreticilerimize  1.568.138,96 TL tutarında  hibe sağlanmıştır.

Ekonomik yatırım alanında ise Kızılırmak’ta  Un Fabrikası ve 3.000 tonluk Silo, Şabanözü’nde Süt İşleme Tesisi, ve Tohum İşleme ve Paketleme Tesisi, Çerkeş’te Yumurta ambalajlama ve depolama tesisi, Yapraklı’da Buğday (irmik,un,kepek) işleme ve paketleme tesisi, Çankırı Merkezde Bal işleme ve paketleme tesisi ve Ilgaz’da Süt fabrikası olmak üzere toplam 8 adet proje hayata geçirilmiştir.

Örgütlenme açısından ilimizde; 37 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 11 Sulama Kooperatifi, 2 Su Ürünleri Kooperatifi olmak üzere toplamda 50 adet Tarımsal Kooperatif  ve Sebze Üreticileri Birliği, Arı Yetiştirici Birliği, Koyun Yetiştiricileri Birliği, Sığır Yetiştiriciler Birliği’nin  yanı sıra Avlanma, Çeltik üretimi,Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme ile ilgili bazı dernekler de ilimizde mevcuttur  Gerek proje uygulamak gerekse Devletin verdiği Teşvik ve Desteklemelerden yeterince yararlanabilmeleri için  üreticilerimizin örgütlenmeleri  yönünde  çalışmalar devam etmektedir.

DÖRT ADET PROJE BAKANLIĞIN PROGRAMINDA
Kooperatif yatırım projeleri kapsamında Şabanözü ve Atkaracalar’da 2010 yılında başlatılan Damızlık Süt Sığırcılığı projeleri hızla devam etmektedir. Bunun yanında Eldivan ve Orta Özlük’te Damızlık Süt Sığırcılığı Projeleri, Orta Elmalık’ta Damızlık Koyunculuk Projesi, Kurşunlu Hocahasan’da ortak sağım ünitesi Damızlık Süt Sığırcılığı Yetiştirme Projesi olmak üzere dört adet projenin de  2011 yılı için Bakanlık yatırım programına teklifleri yapılmıştır.

Özetle, mazot, gübre, süt, yem bitkisi, basınçlı bulama, toprak tahlili, kırsal kalkınma, Özel İdare Desteklemesi, su ürünleri, hayvan hastalıkları ile mücadele, arıcılık desteklemeleri gibi onlarca desteklemeden ilimizde 31 Aralık 2010 itibarı ile 12 milyon  TL destekleme ödemeleri hak edilmiş olup ödemeler devam etmektedir.

Ayrıca, Bakanlığımızın uyguladığı bu teşvik ve desteklemelerin haricinde Ziraat Bankası kanalı ile  faizinin %50’si (düşük faizli)  veya %100‘ü hibe edilen (faizsiz)  işletme ve yatırım kredileri  üreticilerimize verilmektedir.

Çiftçimizin alan ve ürün bazında üretiminin desteklemesine devam ediyoruz. Mevcut tarım alanlarının yüz ölçümünü artırma şansımızın olmadığından amacımız birim alandan alınan verimin artırılmasıdır. Bu hususta AK Parti iktidarı olarak yaptığımız çalışmalar ile büyük mesafe kaydedilmiş, yapılan iyileştirmeler ile rekabet gücümüz de artmıştır. Çankırımızda çiftçilerimizin daha verimli üretim yapabilmesi için gönderilen ödenekler ve sunulan desteklerin artarak devam edeceğini belirtir, tüm hemşehrilerimi hürmetle selamlarım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler