Kınıklıoğlunun aday olmadığını köylüsü bilmiyor!

Kınıklıoğlu'nun aday olmadığını köylüsü bilmiyor!

Sözcü18 yazı ailesinden Ömer Faruk Eryılmaz ve Vedat Beki, startı milletvekili Suat Kınıklıoğlu'nun köyünden verdiler.

12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri öncesinde Çankırılı seçmenin  beklentilerini ortaya koyma adına yola çıkan Sözcü18 Seçim Kervanı ilk ziyareti Ak Parti Milletvekili Suat Kınıklıoğlu'nun köyünde gerçekleştirdi.

2007 seçimlerinde Ak Parti listesinin 2. sırasına yazılarak parlamentoya giden ve 4 yıl sonra ikinci kez yeniden aday adayı olmasına karşın listeye giremeyen Suat Kınıklıoğlu'nun baba ocağı Şabanözü'ne bağlı Mart Köyü ekibimizi yaklaşık 3 saat boyunca ağırladı.

cati-mart-resim-03.jpg

Dört yıl boyunca bir kez dahi gidemediğim Mart Köyüne, Şabanözü ilçesine gelmeden döndüğümüz sapaktan Karamusa, Karahacı, Gündoğmuş ve Ödek köylerinin içinden geçerek ulaştık. Geldiğimiz yolun bir bölümünün "eh işte" diyecek boyuttayken büyük bir bölümünün de "can çekişir" bir durumda olduğunu birinci ağızdan ifade edeyim.

Yolla birlikte güzergah işaret tabelaları da her zamanki gibi içler acısı! Tabelalara gücü yetmeyen İl Özel İdaresi bütçesinin Çankırı'nın köy yollarına gösterdiği ilginin de boyutu gözlerimizin önündeydi.

mart-koyu-cesme-resim-08.jpg

Mart köyü muhtarı Mutullah Haliloğlu, 35 yaşında genç bir arkadaş. 2009 seçimlerinde aday olmuş ve seçimin galibi olarak mazbatayı almış. Biz Muhtar Haliloğlu'na ulaşana kadar köyün içinde iki tur attık! Mart köyü beklentilerimizin çok üzerinde hayli büyük bir yerleşim yeri. Öylesine büyük ki sayabildiğim kadarıyla 4 tane mezarlığı mevcut! Bununla birlikte Dere Mahalle, Aşağı Mahalle, Yukarı Mahalle, Öte Geçe, Beri Geçe diye sayarsak bir o kadar da mahalleye sahip Mart Köyünün yollarının büyük bir bölümü parke yapılmış!

Bu durumu da Muhtar Haliloğlu "Sayın vekilimiz Kınıklıoğlu'na teşekkür ederiz" demeyi de ihmal etmiyor.

FORD'DAN EMEKLİ ŞAKİR AMCA!
Gazeteci için böylesi seyahatler, daima ucu açık olaylara gebedir! Sizleri neyin beklediğini ve ne tür olaylarla karşılaşacağınızı bilmezsiniz. Ancak yine de özgüven duygusu yaşanabilecek bazı arızaları ortadan kaldırabilir!

68 yaşında olmasına karşın dinç kalabilmeyi başarmış bir Mart köylü vardı karşımda! Ancak benden hayli yüksekteydi... Önünde takım çantası, evinin önündeki kapalı garajın üzerine hayli erken saatlerde çıkmış olmalı ki, biraz da terlemiş, saçlarına ve sakallarına aklar düşmüş pehlivan görünümlü birisi vardı!

Hoş, köyün ortasındaki cami önünde durduğumuzda da, harç karan başka bir arkadaşla selamlaşmıştım ama o Mart köylü değilmiş! Çatı üzerindeki amcaya "kolay gelsin" demek artık farz olmuştu! Biraz mola verip veremeyeceğini sorduğumda "Hele sen bir derdini anlat" (!) diyerek sözü bana verince, "galiba bu iş oldu" diye mırıldandığımı hatırlıyorum...

1969 yılının Eylül ayında 26 yaşındayken Almanya'ya işçi olarak gitmiş Şükrü Şakir Uçaroğlu... Ford fabrikasına girmiş ve giriş o giriş! Emekli olmuş çıkmış... Ben de bu arada Şakir amcanın ter akıttığı çatıdayım! Ömer Faruk Eryılmaz aşağıda hem çevreyi kolaçan ediyor hem de aklına gelirse (!) bizi fotoğraflıyor...

KINIKLOĞLU'NUN ADAY OLMADIĞINI KÖYLÜ BİLMİYOR!

Soruyorum Şakir amcaya: "Hemşeriniz Suat beyin listeye yazılmamasına bir tepkiniz var mı?" Ve cevabı alıyorum: Olsaydı iyi olurdu amma, yazmamışlar!

Aynı soruyu muhtar Haliloğlu "Köylünün büyük bir bölümü Suat Beyin listede olmadığını bilmiyor" diyerek sakin sakin yanıtlamıştı!

Ben çatıdayken muhtar Haliloğlu da işini bırakmış yanımıza gelmişti. Hoşgeldin faslından sonra onu da "platforma" pardon çatı'ya aldım!

Üç'lü sohbetin tam ortasındayım! Bir o yana dönüyor Şakir amcanın dediklerini not alıyorum, bir öbür yana dönüyor muhtar Haliloğlu'nu kayda alıyorum! Arada bir de Gezginci Ömer'e dönüyor, deklanşöre basmasını rica ediyorum! İşim zor ama bulunduğum yerden mi yoksa, karşımdakilerin samimiyetinden mi, Mart köyü maceramız hayli ekşın geçiyor...

omer-mart-resim-07.jpg

HALİLOĞLU: OYLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ AK PARTİ'YE GİDER
Köyde seçmen sayısı 193. "Oylar nasıl dağılır?" diye sorduğumda MHP'li olduğunu saklamayan Muhtar Mutullah Haliloğlu "Valla 120 civarındaki oyu Ak Parti alır. MHP'ye de 20 oy çıkar. 5-6 oy CHP'ye gider. Gerisi de diğer partilere dağılır" derken hayli sıkıntılı olduğu da gözümden kaçmıyordu.

Biraz üstüne gidince muhtar Haliloğlu "Suat Bey bir dönem daha vekil olarak kalaydı köy konağımız da yapılacaktı" diyerek ağzındaki baklayı çıkarıveriyor.  Ama Almancı Şakir amca çok daha ilginç mesajlar veriyor: Ben köyde yaşıyorum ama oy kullanamayacağım!

Hoppalaaa... Hayırdır... "Ben oy kullanmak için havaalanına gitmek zorundayım. Çünkü benim ikametgahım Almanya" diyor.. Şakir amcaya dönerek "Suat bey Mart köyüne belirgin olarak hangi hizmeti getirdi?" diye sorduğumda "Geçmiş yıllarda İrfan Keleş de komşu Bakırlı köyündendi! O ne yaptı ki, Suat bey birşey yapsın" diye yapıştırıverdi cevabı!

Çatıdaki sohbet harika! İnesim gelmiyor ama vakit de daralıyor. Muhtar Haliloğlu ile birlikte köydeki eski camiyi ve köy tüzel kişiliğine ait göleti geziyoruz. Daha sonra muhtar bizi evine misafir ediyor. Kapının önünde bulunan karadut ağacının gölgesinde ikram edilen soğuk ayranı içerken, köydeki büyükbaş hayvan sayısının da 600 civarında olduğunu öğreniyorum.

Bu arada milletvekili Suat Kınıklıoğlu'nun baba ocağı olarak gösterilen evin önünde fotoğraf çektiriyorum.

mart-vedo-gezi-ev-resim-06.jpg

MART KÖYÜNDE YAŞAYANLAR NE BEKLİYOR?
Köyde yaşayanlar özellikle komşu köylerle bağlantı yollarının iyileştirilmesini, Ankara ve Kalecik bağlantı yollarının asfaltlanmasını istiyorlar. Bununla birlikte köyde internet yok. Telekom bu konuda bir çalışma yapacakmış ancak aylardır bu konuda bir adım atılmamış. Köyde sağlıkevi açılmış lakin doktor haftada bir gün yarım saatliğine gelir-gider olmuş.

Mart köyünden ayrılırken geride 2007-2011 arası TBMM'de milletvekilliği görevinde bulunmuş Suat Kınıklıoğlu'nu da düşünmeden edemedim... Düşündüğüm Suat Kınıklıoğlu değildi... "Milletvekili" ünvanı galiba eski itibarını kaybedeli yıllar olmuş da, birileri bunu anlamamakta hala ısrarcı... İşte ben buraya takıldım... Umarım bunun cevabını yine Çankırı yollarında bir başka çatıda alırım...

Sözcü18 Seçim Kervanı yol alıyor...

Fotoğraf 1: Mart köyünde Şakir amcanın çatıda sıcak sohbetimiz.

Fotoğraf 2: Mart köyü meydanında çeşme başı.

Fotoğraf 3: Ömer Faruk Eryılmaz köy içerisinde gezintide.

Fotoğraf 4: Milletvekili Suat Kınıklıoğlu'nun Mart köyünde kapısı kilitli baba ocağı...

Haber/Yorum: Vedat Beki

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler