Kırkevlere hayır cephesi büyüyor!

'Kırkevler'e hayır' cephesi büyüyor!

Çankırı Hükümet Konağı'nın yeri konusunda Vali Özcan ile yaşanan görüş ayrılığı giderek büyümeye başladı.

Yeniden yapılması planlanan Çankırı Hükümet Konağı'nın yeri konusunda yaşanan görüş ayrılığının kapsama alanı giderek büyümeye başladı.

7 Mart tarihli "Çankırı Hükümet Konağı ihale edil(e)miyor" başlıklı haberimizden sonra yaşanan olaylar yeni bir gelişmeyi daha beraberinde getirdi.
 
STK'LAR BU AKŞAM BÜYÜK OTEL'DE TOPLANIYOR
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Çankırı Şoförler Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Necati Akdoğan'ın organizasyonu ile bu akşam saat 19.00'da stk başkanları ve temsilcileri Büyük Otel'de biraraya gelecekler.
Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Akdoğan "Esnaf arkadaşlarımızdan bizlere gelen 'Vilayet Konağının şehir merkezinin dışına yapılmasını istemiyoruz. Bu konuya neden duyarsız kalıyorsunuz?' şeklindeki talepler doğrultusunda ilimizde mevcut STK başkan ve yöneticileriyle biraraya gelerek durum değerlendirmesi yapmayı uygun gördük. Bu vesileyle bu akşam Büyük Otel'de bir araya geliyoruz" dedi.
 
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
 
BAŞKAN'DAN ESKİ OTOGAR'IN BULUNDUĞU ALANI İSTEDİK
"Şahsi düşüncem; Yeni yapılacak hükümet konağının şehir merkezine yapılmasından yana. Bu konuda sayın belediye başkanımız İrfan Dinç ile görüştük ve başkanımızdan 'Boşalan terminal yerini vilayet konağının yapımı için vermelisin' şeklinde ricada bulunduk. Davetimize tüm STK yöneticilerinin katılacağını ümit ediyor, toplantı sonrasında beklentilerimize cevap verecek gelişmelerin ortaya çıkmasını temenni ediyorum."
 
OSMAN KARADENİZ: BİR YIL ÖNCE SÖYLEMİŞTİM
Gelişmelerle ilgili olarak kendisiyle görüştüğümüz Çankırı Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz de; "Yeni yapılacak Hükümet Konağının Kırkevler'e değil de şehir merkezine yapılmasını yaklaşık bir yıl önce Vali Vahdettin Özcan başkanlığında yapılan toplantıda dile getirmiştim. O günkü konuşmalara bakıldığında benim ifadelerim net olarak görülecektir. Bugün de aynı düşüncedeyim. İhale aşamasına gelmiş olan hükümet konağı Kırkevler yerine şehir merkezinde tespit edilecek bir noktaya yapılmalıdır" dedi. 
 
Başkan Karadeniz'e "Akşam yapılacak olan organizasyona katılacak mısınız?" şeklindeki sorumuza ise "Toplantı ile ilgili bir bilgim yok. Şu ana kadar da tarafıma ulaşmış herhangi bir davet yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler