Kırkevlere Hayırcılar toplandı ve...

'Kırkevler'e Hayır'cılar toplandı ve...

Büyük Otel'de gerçekleştirilen 'Kırkevler'e hayır' toplantısı Çankırı'da iktidarla muhalefeti biraraya getirdi.

Çankırı yeni Hükümet Konağının Kırkevler'e yapılmasına karşı çıkanları biraraya getiren ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Akdoğan'ın evsahipliğinde Büyük Otel'de gerçekleştirilen yemek dün gece yüksek bir katılımla gerçekleşti.

Toplantıya başta AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz olmak üzere, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, MHP İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır, CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı ile birlikte 100 kişilik bir STK başkan ve temsilcilerinden oluşan topluluk katıldı.

Vedat Beki'nin konuyla ilgili
'Çankırılı'nın aklı ya kaçarken ya da ..." - TIKLA

AÇILIŞ KONUŞMASI AKDOĞAN'DAN
Toplantının açılış konuşması evsahibi olması nedeniyle Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanlığını birlikte yürüten Necati Akdoğan'dan geldi. Başkan Akdoğan, yapılacak yeni hükümet konağının Kırkevler mahallesi yerine şehrin içinde bulunan eski otogarın bulunduğu alana yapılmasının uygun olacağını belirtti ve bu konuda Başkan Dinç'in anlayış göstererek bu yerin tahsisi konusunda yardımcı olmasını söyledi.

İRFAN DİNÇ: ÖNCE OLMAZ SONRA 'TAMAM' (!)
Başkan Akdoğan'ın konuşmasından sonra söz alan Belediye Başkanı İrfan Dinç yeni hükümet konağının Kırkevler yerine eski Otogar'ın bulunduğu alana yapılması yönündeki önerilere "Burası olmaz! Birlikte başka yerler düşünelim" dedikten sonra "Şehirlerin ihtiyacı meydanlardır. Bizim bu çalışmamız eski otogar alanında halen sürüyor. Öyle görülüyor ki bu proje değişecek!" sözlerinden sonra mikrofonu bıraktı.

MİLLETVEKİLİ FİLİZ: BİZ FAKİR BİR İLİZ
Milletvekili Hüseyin Filiz ise halkın isteğinin kendileri için kutsal olduğunu ifade ederek,  “Biz fakir bir iliz. Her şey halk-millet için diyorsak, 50–100 yıl kullanacağımız kamu kuruluşunun yerini iyi tespit etmeliyiz. Milletvekili, Vali, Belediye Başkanı, STK başkanı bugün varsa yarın yoktur. Bu imkânı kim kullanacak halk kullanacaktır. Halkın isteği ile hareket etmek zorundayız. Bu konu birmemleket meselesi. Söz Çankırı olunca muhalefet olmaz. Hepimiz burada akrabayız. Biz memleket için kötü bir şey söyleyemeyiz. Tek kişinin kararı değil, herkesin toplu görüşünü, sesini önemsiyoruz. Siz ne istiyorsanız, ben sizin yanınızdayım. 50 km öteye deyin ona da razıyım” dedi.

Çevre şehirlerde Valiliklerin ilin merkezinde tarihi binalarda konumlandığını da örnekler vererek açıklayan Filiz “Şehir büyümesin mi diye soruyorlar. Şehir konutlaşma ve sanayileşme ile şehir dışına büyür. Resmi daireleri dışarı çıkartmakla büyüme olmaz. İhtiyaç nerede ise vilayet orada olmalıdır. Vilayet konağının şehir dışında olduğu bir başka örnek yok. Adliye ve Emniyet aşağıya giderken Valilik yukarıya gitmemelidir. İnsanlarımızı aşağı yukarı koşturmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

RAFET ALEMDAR ve CELAL KAMAN KARŞI ÇIKTI!
Büyük Otel'de gerçekleştirilen 'Kırkevler'e hayır' başlıklı organizasyonun en dikkat çekici bölümü ise halen Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğunda oturan Rafet Alemdar ile Belediye Meclis Üyesi Celal Kaman'ın yaptıkları konuşmalardı.

Her iki isim de yeni hükümet konağının Kırkevler'e yapılması yönünde düşüncelerini belirtirken 'eski otogar' bölgesinin bu projeye uygun olmadığını belirterek toplantıya katılanları şaşkınlığa uğrattılar.

Alemdar ve Kaman'ın konuşmalarına destek, salonda bulunan Kırkevler Mahallesi Muhtarı Lokman Arslan'dan geldi.

ÇELİKTEN: ŞEHİRLER MEYDANLARIYLA VARDIR
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten yaptığı konuşmada "Şehirler meydanları ile vardır. Ticaret bu meydanların çevresinde gelişir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Belediye Başkanının bu düşüncesine katılıyorum. Bunlar benim kişisel düşüncelerim. Kurum olarak fikrimi beyan etmem gerekirse, konuyu Meclisimize getiririm. Gerekirse oda üyelerinin tamamını kapsayan bir anket çalışması yaparım" dedi. 

BAŞKAN DİNÇ YENİDEN SAHNEDE
Toplantıya katılanlar arasında bulunan Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, MHP ve CHP İl Başkanları ile milletvekili Hüseyin Filiz'in konuşmalarından sonra söz alan Belediye Başkanı İrfan Dinç, salonda bulunan çoğunluğun arzusu üzerine 'eski otogar'ın bulunduğu yaklaşık 5 bin m2'lik araziyi 'yeni hükümet konağı' yapımı için valiliğe tahsisini önerebileceğini belirtirken "Gazetecilerin de beni 18 ayda 18 projesinden vazgeçmekle suçlamamalarını istiyorum" dedi.

Toplantı sonrasında imzaya açılan deklarasyonun, katılımcıların büyük bir bölümü tarafından imzalandığı öğrenildi.

NECATİ AKDOĞAN'DAN SÖZCÜ18'E AÇIKLAMA
Toplantının ev sahibi olan Çankırı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Akdoğan Sözcü18 Haber Merkezi'ne yaptığı açıklamada "Akşam Büyük Otel'de yapılan toplantıya katılan 71 sivil toplum örgütü başkan ya da temsilcisinden 4'ü dışında geriye kalan 67 kişi yeni hükümet konağının 'eski otogar' arazisi üzerinde projelendirilmesine 'evet' demiştir. Biz elimizdeki bu imzaları sayın Valimize teslim edeceğiz. Kendisi nasıl değerlendirir ve takdir buyurur onu bilemem. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak vatandaşımızın taleplerini iletmekle mükellefiz" dedi.

YENİ HÜKÜMET KONAĞI YAPIMI İÇİN UYGUN GÖRÜLEN ALAN
Çankırı yeni hükümet konağının yapımı için Kırkevler'de Özel İdare'ye ait yaklaşık 40 bin m2'lik alan yerine şehir merkezinde toplamda 5 bin m2'lik eski otogar'ın bulunduğu alanın önerilmesi oldukça düşündürücü.

İşte yeni hükümet konağı için düşünülen yerin bugünkü hali...

cankiri-eskiotogar-sozcu-resim-031.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
32 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler