Kırkevleri Başkanla beraber tespit ettik

"Kırkevler'i Başkan'la beraber tespit ettik"

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Sözcü18'e konuştu ve gündemdeki flaş gelişmeyi değerlendirdi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Sözcü18'e konuştu.

Bugün öğleden sonra Eyüpözü köyünde incelemelerde bulunan Vali Özcan, kendisine ulaşan Sözcü18 Haber Merkezi editörüne son gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu.

"Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ve Belediye Başkanı İrfan Dinç'in de destek verdiği toplantıdan çıkan sonuç, yürüttüğünüz çalışmaları hangi düzeyde etkiler?" şeklindeki soruya Vali Özcan şu yanıtı verdi:

"Yapılacak yeni hükümet konağı ile ilgili yer tespiti aşamasında gerek milletvekillerimiz gerekse Belediye Başkanımızla defalarca görüşmeler yapıldı. Belediye Başkanımızla birlikte bir hafta süresince Çankırı'da dağ tepe gezmediğimiz yer kalmadı. Yapılan görüşmeler sonrasında 40 dönümlük mevcut arazi üzerinde mutabık kaldık. Belediye Meclisinden geçirilmesi gereken ikraz planları, imar değişikliklerinin tamamı çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucu yeni hükümet konağının projesinin çizim işini kendilerine havale ettik. Bugüne kadar 700-800 bin lira dolayında bir harcama yapıldı. Bu günlerde üzerinde bazı düzeltmeler gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki günlerde onay için Bakanlığa gidecek. Hal böyleyken şehir merkezinde yapılması istenilen yere bizim 40 dönüm arazi üzerinde planladıklarımızın yerleştirilmesi nasıl mümkün olacak?"

İL BAŞKANI YANITLASIN
Vali Özcan'a "Ortadaki bu tartışma nasıl sonuçlanır?" diye sorduğumuzda; "Bunun cevabını iktidar partisi yani AK Parti İl Başkanı verebilir. Bu soruyu ona sormalısınız" dedi.

İL BAŞKANI'NA SORDUK VE...
Vali Özcan'la yaptığımız görüşmenin ardından kendisine ulaştığımız AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu; son 48 saattir yaşanan tartışmaların kendisini fazlasıyla rahatsız ettiğini ancak Cumartesi günü yapılacak parti içi istişare toplantısında bu konunun gündeme gelebileceğini ve gerekli görülürse açıklama yapabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
32 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler