Kırklareli’ni kuvvetli yağış vurdu! Yollar kapandı, dereler taştı…

Kırklareli’ni kuvvetli yağış vurdu! Yollar kapandı, dereler taştı…

Kırklareli'nde etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu. Sel suları bungalov evleri sürüklerken, bazı yollar kapandı. Selde 2 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, AFAD 4 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

KIRKLARELİ’nde kuvvetli sağanak nedeniyle su baskınlarının meydana geldiği Demirköy ilçesindeki ormanlık alanda mahsur kalan 2 kişi kurtarılırken, 4 kişinin kayıp olduğu açıklandı.

Şiddetli yağışta suya kapılan iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı…

İlçede sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı.

İğneada’da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi.

Bölgeye AFAD, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik, itfaiye ve UMKE ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi.

Ekipler tesiste kalan bazı tatilcilerden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlattı.

Bölgede ormanda mahsur kalan 2 kişi ekipler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. CNN Türk’e konuşan Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, 4 kişinin kaybolduğunu ve aramaların devam ettiğini söyledi.

Ajanslar bu açıklamadan yaklaşık bir saat sonra sel sularına kapılan 1’i çocuk 2 kişinin, ekiplerce kurtarıldığını, 2 kişinin de cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

Kuvvetli sağanak nedeniyle su baskınlarının meydana geldiği Demirköy ilçesinde kaybolanlar ve hayatını kaybedenler oldu.

Bu arada yağış nedeniyle yatağından çıkan Değirmen Deresinden taşan suların Demirköy ile İğneada’yı birbirine bağlayan kara yolunun üzerinden akışı devam ediyor.

Asfaltın bazı bölümlerine zarar veren taşkın dolayısıyla yol trafiğe kapalı tutuluyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre, Kırklareli ve Muğla için 'turuncu', Edirne ve Tekirdağ için 'sarı' kodlu yağış uyarısında bulundu.

AFAD Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Kırklareli’ne intikal etti.

Kırklareli, Ankara, Bursa, İstanbul, Sakarya ve Tekirdağ’daki AFAD ekiplerinin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvelik Komutanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, 112 Acil ve özel idareden 152 personel çalışmalara katıldı.

Ekipler, 1 uçak, 2 helikopter ve 43 araçla görev yapacak.

Ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler