Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz dopingli çıktı

Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz dopingli çıktı

Bu yıl Altın Kemer'in ebedi sahibi olan Ali Gürbüz'ün numunelerinde dopingli maddeye rastlandı.

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olan Ali Gürbüz'den alınan numunelerde yasaklı maddeye rastlandı.
 
ALİ GÜRBÜZ İTİRAZ ETTİ AMA..
Güreşlerden sonra alınan numunler Köln'deki Doping Araştırma Merkezi'ne gönderildi. Yapılan ilk tetkikler sonucu Gürbüz'de doping maddesi tespit edildi. Ancak bu karara itiraz eden Ali Gürbüz dizinden ameliyat geçirdiğini ve sonuçların bu sebebten dolayı pozitif çıkmış olabileceğini belirterek yeni bir tetkik istedi. Köln'de yapılan 2. kontroller neticesinde doping maddesinin, Gürbüz'e yapılan ameliyat ile bir ilgisi olmadığı deklare edildi.
 
ALTIN KEMER ALINACAK, CEZA VERİLECEK
Konu ile ilgili Türkiye Güreş Federasyonu'ndan henüz bir açıklama yapılmadı.
 
Doping olayının resmileşmesi ile birlikte altın kemer alınan numuneleri temiz çıkan finalist İsmail Balaban'a verilecek. Ali Gürbüz'e 2 yıl spordan men cezası verilmesi bekleniyor.
 
KOCA YUSUF'UN YÜRÜDÜĞÜ YOL BU MU?
Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasının ardından kendisine yönelik tepkiler de gelmeye başladı. Sosyal medya kullanıcıları, mindere çıkan ve grekoromen güreşi yapan ilk Türk pehlivanı olarak bilinen Koca Yusuf'un ihanete uğradığına yönelik yorumlarda bulundu. Bilindiği üzere Koca Yusuf, 1885 yılında Kırkpınar başpehlivanı olmuş; 1894 yılından itibaren Avrupa ve ABD'de devrin en ünlü güreşçileri ile güreşmişti. Başpehlivanlara da hem güreş tekniği hem de spor ahlakı bakımından örnek gösterilen bir pehlivandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler