Kırkpınarda altın kemer Ali Gürbüzün

Kırkpınar'da altın kemer Ali Gürbüz'ün

Tarihi Kırkpınar güreşlerinin finali gerçekleşti.

Kırkpınar'da final güreşi yapıldı ve Ali Gürbüz üst üste 3'üncü kez başpehlivanlığı kazanarak altın kemerin sahibi oldu.

Antalya bölgesinin güreşçisi Ali Gürbüz finalde yine aynı bölgeden güreşen İsmail Balaban'ı yenerek altın kemeri Antalya'ya götürdü.

Ali Gürbüz, Kırkpınar tarihinde altın kemerin ebedi sahibi olan 5'inci güreşçi ünvanını da elde etmeyi başardı.

Final güreşi sonrası konuşan şampiyon Ali Gürbüz "10 yaşından bu yana güreşiyorum. Babam da Kırkpınar'da şampiyon oldu. Ama ömrü yetmedi. Buradan babama sesleniyorum: Emanetini geri aldım baba. Mezarında rahat uyu" dedi.

İsmail Balaban'ın son iki yılın başpehlivanı Ali Gürbüz karşısında ortaya koyduğu performans tribünleri heyecanlandırdı. Ali Gürbüz ise bu yıl ilk kez başpehlivanlık güreşlerine çıkan ve final mücadelesi veren tecrübesiz rakibi karşısında ustalığını gösterdi. Mücadelenin 17. dakikasında ise rakibine künde oyunu ile yenerek altın kemerin ebedi sahibi oldu.
 
2(5).jpg
 
KEMERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU TAKTI
652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz'ün kemerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.
 
Edirne Sarayiçi'nde bugün yapılan final mücadeleleriyle sona eren 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalya Ali Gürbüz finalde rakibi İsmail Balaban'ı künde oyunu ile yenerek 3. kez altın kemerin sahibi oldu. Gürbüz'ün altın kemerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.
 
Başpehlivanlık güreşlerinde altın kemer ve madalya törenine Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi katıldı. 
 
Başpehlivanlık güreşlerinde dereceye giren isimler ise şöyle:
Ali Gürbüz (Antalya)
İsmail Balaban (Antalya)
Orhan Okulu (Antalya)
Recep Kara (Ordu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler