Kış kapıda, sıcak asfalt nerede?

Kış kapıda, "sıcak asfalt" nerede?

Çankırılı'ya son 5 yıldır söylenen "sıcak asfalt geliyor" (!) yalanları vatandaşı canından bezdirdi.

Ankara - Çankırı karayoluyla ilgili olarak yıllardır siyasetçilerin ve Çankırı'da görev yapan valilerin gerekli - gereksiz yaptıkları açıklamaları üst üste koyduğumuzda mevcut karayolunun bugünkü haline bakıp da tebessüm etmemek elde değil!

TBMM'nin 23. Döneminde Çankırı'yı temsil eden ve halen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Dr. Nurettin Akman başta olmak üzere geçmişin ve günümüzün valileri fırsat buldukları ortamlarda Çankırı'yı Ankara, İstanbul ve Kastamonu'ya bağlayan yollarla ilgili olarak defaeten açıklamalar yapmışlar ve de vatandaşa "sıcak asfalt" müjdeleri vermişlerdir.

KIŞ KAPIDA "SICAK ASFALT" NEREDE?

Sağda solda gazetecilere yapılan açıklamalar ile "durduk yerde" gazete ve internet sitelerine gönderilen basın bültenlerini üst üste koyduğumuzda Çankırı'yı temsil eden siyasetçi ve şehri yöneten valilerin "sıcak asfalt" müjdeleri bugün itibariyle Çankırı insanı için adeta "masal" niteliğine bürünmüş durumda.

Geçen yıl bu günlerde Çankırı Valiliği görevine gelen Vahdettin Özcan, ayağının tozuyla yaptığı açıklamada "Kurban bayramına kadar şehiriçi asfalt tamamlanacak" (!) demişti...

2012'nin Kurban Bayramına sayılı günler kaldı! Vaadedilen "sıcak asfalt" hala görünürlerde yok...

2010 yılının Temmuz ayında dönemin milletvekili Dr. Nurettin Akman'dan bir e-posta almıştık!

Ve o e-postada "Ankara - Çankırı - Kastamonu Karayolu ağı ile Gerede - Tosya -E-80 Karayolu duble yol olarak tamamen bitirilecek ve sıcak asfaltı yapılmış olacaktır." diyordu!

Bugün itibariyle belirtilen yola baktığımızda hava sıcaklığıyla birlikte kabaran asfalttan başka bir görüntüyle karşılaşan var mı?!

ANKARA - ÇANKIRI KARAYOLUNDA ARAÇLAR "TWİST" YAPIYOR!

Çok değil daha birkaç gün önce Ankara'dan yola çıkan bir araç Kalecik mevkiinde yoldaki mıcır nedeniyle tıpkı 70'li yıllarda moda olan "twist"e benzer haller içerisinde şarampole uçtu!

Yolun mevcut hali araçları ve de sürücüleri sıkıntıya sokarken, can ve mal güvenliğini de tehlikeye atıyor.

Ne gam!

Çerkeş - Ilgaz arasında yaşanan kaos işin bir başka yönü!

Geçtiğimiz pazar sabahı yine 5 gencecik can verildi o yolda... 

Fırat'ın kıyısındaki taş'tan sorumlu olanlar, gencecik fidanların toprağa verilmesine seyirci kalabiliyorlar!

Bölgede iş yapan yol müteahhitlerinin denetlenmesi, yapılmış ya da yapılmakta olan karayollarının standardizasyonu, denetimi ile trafik akışının kontrolünden kimler sorumlu?

Bu sorumluluk hangi ölçüde yerine getiriliyor?

"Bu şehri ben yönetirim" diyen bürokrat ile "cek - caklı" cümleler kuran siyasetçilerin aynanın karşısına geçerek "özeleştiri" yapmalarının zamanı geldi de geçti bile...

Tıpkı koca yaz sezonu geçip de sonbahara geldiğimiz şu günlerde kulaklarımızda biriken "sıcak asfalt yapılıyor" mesajlarının yerini Çankırı'yı saran çevre karayollarında "twist, twist, abudik gubidik twis twist... Lab lab lubidik twist" müziğinin aldığını hatırlatalım dedik...

Öztürk Serengil'den "Abudik Gubidik Twist" dinlemek için - TIKLA

Bu da orjinali - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler