Kıskançlık çıldırttı

Kıskançlık çıldırttı

Transseksüel Öykü, eşiyle ilişki kuran 2 kişiye tazminat davası açtı.

Bursa’da, ’Gökkuşağı’ adını verdiği ’Travestileri, Transseksüelleri, Gayleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği’nin Başkanlığını yapan Öykü Evren Özen, 2006 yılı kasım ayında, annesinden aldığı para yetmeyince bankadan kredi çekerek 15 bin TL’ye Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ameliyatla kadın oldu. ’Ömer’ olan adını ’Öykü’ olarak değiştiren Özen, pembe nüfus cüzdanına kavuştu. Öykü Evren Özen ameliyat sonrası 7 Temmuz 2007 tarihinde, 12 yıllık sevgisi Mehmet Özen ile travesti arkadaşlarının katıldığı düğünle evlendi.
 
Eşinin kıskançlığı ile tanınan ve bu nedenle bir kez intihar girişiminde bulunan Öykü Evren Özen, bir süre önce eşinin kendisini, ’Begüm’ takma adlı travesti A.N.K. ile aldattığını öğrenince çılgına döndü. İddiaya göre evine gittiği Korkmaz’dan, Bursa’yı terk etmesini isteyen Özen, bunda başarılı olamayınca A.N.K’yi bu kez, "Bana haftada 500 TL olmak şartıyla 5 bin TL vereceksin. Sonra da Bursa’yı terk edeceksin" diyerek ölümle tehdit etti. Öykü Evren Özen’den korkan A.N.K., Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunması üzerine Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’Nitelikli yağmaya teşebbüs’ suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanık Öykü Özen, beraat etti.
 
Öykü Evren Özen, eşinin çocuk sahibi olamayacaklarını gerekçe göstererek boşanma davası açması üzerine karşı atağa geçti. 5 yıllık eşi Mehmet Özen’in boşanma davası üzerine eşinden tazminat ve nafaka talep eden Öykü Evren Özen, kendisini aldattığını iddia ettiği eşi ile evli olduğunu bilerek ilişkiye girdiğini öne sürdüğü A.N.K. ve A.Y. adlı kadınlar hakkında 50’şer bin TL’lik tazminat davası açtı.
 
Eşinin ilişkiye girdiğini ileri sürdüğü kadın ve travesti ile çekilmiş samimi fotoğraflarını dosyaya delil olarak gösterdiğini belirten Özen, yaptığı araştırmada eşi kendisiyle birlikte yaşarken bir başka kadınla birlikte olmak için kendi adına kira kontratı düzenlediğini ve yine bu sosyal paylaşım siteleri üzerindeki yazışmalarının ortada bir ilişkinin varlığını ispatladığını iddia etti. Özen tüm bunları dosya ile mahkemeye sunduğunu söyledi.
 
Eşi hakkında ilk boşanma davasını kendisinin açtığını ancak tehdit nedeniyle duruşmalara katılmadığı için davanın düştüğünü hatırlatan Özen, şöyle konuştu:
 
"O zaman buna karşı çıkmasa şu an boşanmış olacaktık. Her şeyin bir bedeli vardır. Tazminatımı, nafakamı alırsam, niye boşanmayayım. Ama ben bu hayat için çok bedel ödedim. Yaşadıklarımdan ötürü psikolojim bozuldu. Tedavi görüyorum. Ben bu adam için intihara kalkışmıştım."
 
Daha önce milletvekili aday adaylığı için CHP’ye başvuran Öykü Evren Özen, önümüzdeki yıllarda milletvekili olmak istediğini ve boşanması halinde televizyonlardaki izdivaç programlarına katılarak yeni bir evlilik yapmayı planladığını ekledi.

kaynak: milliyet.com.tr-dha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler