Kışlada cinnet muamması

Kışlada cinnet muamması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın 'Kız arkadaşından gelen mesajdan sonra cinnet getirdi' açıklamasına Umut Aslan'ın yakın arkadaşlarından yalanlama geldi: Kız arkadaşı yoktu, olsaydı bilirdik.

Şanlıurfa’da cinnet getirdikten sonra iki asker arkadaşını öldürüp intihar ettiği öne sürülen piyade er Umut Aslan, son yolculuğuna uğurlandı.Yakın arkadaşı Tufan Tektaş, Umut’un kız arkadaşı olmadığını ve cinnet getirebilecek yapıya sahip bir insan olmadığını belirtti.

Şanlıurfa Ceylanpınar İlçesi, Suriye yakınındaki Boztepe Karakolu’nda iki asker arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği öne sürülen piyade er Umut Aslan için Pendik Dumankaya Camii’nde askeri tören düzenlendi. Törene Umut Aslan’ın ailesi, yakınları,ve askerler katıldı. Baba Musa Aslan’ın sakin haliyle dikkat çekerken anne Fatma Aslan’ın ise gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Öğlen namazının ardından Umut Aslan için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Aslan’ın naaşı defnedilmek üzere Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı’na götürüldü.

Umut Aslan’ın cinnet getirdiği iddialarını ise yakın arkadaşları kabul etmedi. Umut’un samimi arkadaşı Tufan Tektaş, “Umut bizim uzun süreli bir arkadaşımız. Kendi mahallemizde oturan bir çocuk. Gayet neşeli bir insan. Cinnet getirebilecek yapıya sahip bir insan değil. Umut’un böyle bir şey yapmasına asla inanmıyoruz. Asla böyle bir şey düşünmüyoruz. En son şehit düşme olayından bir gün öncesinde beni aradı konuştuk. Nöbetteyim. Kulede 3 kişi nöbet tutuyoruz dedi. Sesi gayet sakindi. Bizim arkadaşlarımızı da aradı. Nasılsınız diye. Her zaman arardı. Sosyal ve neşeli bir insandı. Ertesi gün bizi aradığı numarayı aradık. Telefona onların taburundan bir asker çıktı. O da ‘Umut da bizim neşe kaynağımızdı böyle bir şey yaptığına biz de inanmıyoruz’ dedi. Kız arkadaşı yoktu, olsa bize söylerdi” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler