Kızılırmak Kavun Festivali yapıldı

Kızılırmak Kavun Festivali yapıldı

Cumartesi günü gerçekleştirilen festivale bu yıl 10 binin üzerinde katılımcı vardı.estival

Kızılırmak ilçesinde düzenlenen 11. 'Kavun Festivali' coşku içerisinde gerçekleştirildi. İlçe meydanında yapılan festivale Vali Vekili İbrahim Şahin, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, Kızılırmak Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Vahap Yartaş, Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Festival açılışında bir konuşma yapan Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, ilçedeki yaşam standartlarının her geçen gün arttığını belirterek, vatandaşları mutlu etme gayretinde olduklarını söyledi. İlçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla bu tür festivaller düzenlediklerini anlatan Başkan Soysal, katılımcılara teşekkür etti.
 
 
Sözcü18'e konuşan Başkan Soysal "Bu yılki festivalimize 10 binin üzerinde katılımcı iştirak etti. Böylesine coşkulu bir festivali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 20 bin dekar arazi üzerine ekilen kavundan üreticilerimiz 50 bin ton dolayında verim aldılar. Kavunun da iyi fiyat üzerinden satışı geçmiş yıllara göre kavun üreticimizin bu yıl yüzünün güldüğünü rahatlıkla söyleyebilirim. Festival davetimize icabet eden davetlilerimize de sizlerin aracılığıyla teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 
kavunfestivali-kizilirmak-resim-08.jpg
 
EN TATLI KAVUN YARIŞMASINI KADIN ÜRETİCİ KAZANDI
Öte yandan festival etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen 'en tatlı kavun' yarışmasını bu yıl yüzlerce erkek üretici arasından sıyrılıraka Emine Çoban adlı üretici kazandı.
 
Kavun üreticisi Emine Çoban'a ödülünü Milletvekilleri Şahin ve Filiz ile Belediye Başkanı Bayar Soysal verdi.
 
eminecoban-kizilirmak-sozcu-resim-08.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler