Kızılırmak'ta AKP'li başkanın abisinden meraya kaçak ekim!

Kızılırmak'ta AKP'li başkanın abisinden meraya kaçak ekim!

Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal'ın abisi Yıldırım Soysal ve oğlu İ. Soysal hakkında 'meraya kaçak çeltik ekimi' yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal'ın abisi Yıldırım Soysal ile oğlu İ. Soysal hakkında "mera arazisine kaçak çeltik ekimi" yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Kızılırmak, Yataklar Göldoyla mevkiinde çeltik ekimi gerçekleştiren Yıldırım Soysal hakkında Kaymakamlığa yapılan ihbar sonrasında polisin 1 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirdiği inceleme ile ekim yapılan alanın yaklaşık 15 dönümü mera arazisi olarak tespit edildi.

SAVUNMA ÇOK İLGİNÇ!
Olayla ilgili bilgilere ulaşmaya çalışan Sözcü18 Haber Merkezi, Belediye Başkanı Bayar Soysal'ın abisi Yıldırım Soysal'ın savunma olarak yanında çalışan ve Tımarlı köyü nüfusuna kayıtlı E.S ve G.S'yi 'mülk sahibi' olarak gösterdiği ve ekim yaptığı yeri bu isimlerden kiraladığını belirten bir sözleşmeyi polis soruşturmasına verdiğini öğrendi.

İddialara göre 'mülk sahibi' olarak gösterilen her iki ismin de çiftçilikle ya da çeltik ekimi ile ilgili olarak herhangi bir bağlarının olmadığı belirtildi.

Aynı zamanda Kızılırmak Esnaf Kefalet Başkanı olan Yıldırım Soysal ve oğlu İ. Soysal hakkında açılan 'meraya kaçak çeltik ekimi' soruşturmanın sonucu ilçede merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler