Kızılırmakta çeltik üreticisi sıkıntıda!

Kızılırmak'ta çeltik üreticisi sıkıntıda!

Vali Vahdettin Özcan 9 Ekim 2013 Çarşamba günü, Kızılırmak İlçesinde yapılan çeltik hasadını yerinde gördü.

Vali Özcan’a çeltik hasadı incelemeleri sırasında, Kızılırmak Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Rıfat Koç, TMO Polatlı Şube Müdürü Murat Canbolat, İl ve İlçe Daire Müdürleri ve muhtarlar eşlik etti.
 
Yapılan incelemelerde Vali Özcan’a, Kızılırmak ilçesinde 24 bin dekar alanda 18 bin ton çeltik üretimi yapıldığı ve ülkemizin çeltik ihtiyacının %2’sinin Kızılırmak ilçesinden karşılandığı bilgisini veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır; “Bugün burada destek olmak için bizlere katılan Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Çeltik Çankırı için önemli bir faaliyet, Valilik ve Özel İdare olarak her zaman yanınızdayız” diyen Vali Özcan; çeltik üretimi konusunda çiftçilerin yaşadıkları aksaklıkların giderilmesi talimatı vererek bu hasadın ilçemiz ve ilimize hayırlı olması dileklerinde bulundu.
 
Pirinç tarlasında yapılan incelemeler sonrasında harmanlarda çalışan çiftçileri ziyaret ederek sohbet eden Vali Özcan, çiftçilere ve çocuklara hediyeler verdi.
 
cankiri-kizilirmak-celtikureticisi-sozcu-resim-091.jpg
 
Ayrıca, şehir içinde devam eden 7.5 km’lik yol yapım çalışmaları hakkında da İlçe Belediye Başkanı Bayar Soysal’dan bilgi alan Vali Özcan, yapılan çalışmalara katkı sağlanması konusunda ilgili birimlere talimat verdi.
 
RIFAT KOÇ: BÖLGE ÜRETİCİSİ ZOR DURUMDA!
Vali Özcan'ın Kızılırmak ziyareti sonrasında Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Rıfat Koç, Sözcü18 Haber Merkezi'ne yaptığı açıklamada "Üretici olarak bizlerin Valimizden iki talebimiz vardı. Kendisine bunları ilettik ve olumlu yanıt aldık." dedi. "Talepleriniz neydi?" şeklindeki sorumuza Başkan Koç "Bu yıl bölgede beklenen rekoltenin gerçekleşmemesi nedeniyle üretimicimiz mağduriyet yaşıyor. Gelecek yıl yapacağımız ekimde kullanacağımız tohum desteğinin İl Özel İdaresi tarafından sağlanması. İkinci talebimiz de bölgede yapılan su kanallarının ihtiyacı görmekten uzak şekilde planlanması nedeniyle başta Karamürsel köyü olmak üzere çok sayıda köyümüzde çeltik ekimi gerçekleştirilememekte. Bu konuda başta DSİ Bölge Müdürlüğü olmak üzere ilgililerin yaşanan sorunu ortadan kaldırma yönünde gayret göstermeleridir. Ziraat Odası Başkanımız Nejat Gamzeli'nin konuyu valimize aktarması ile bölgemizde yaşanan bu sıkıntının da giderileceğini umuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler