Kızılırmak’ta cinayet

Kızılırmak’ta cinayet

İlçeye bağlı Hallaçlı köyünde meydana gelen olayda bir kişi hayatını kaybederken, katil zanlısı kayıplara karıştı.

Kızılırmak ilçesine bağlı Hallaçlı köyünde çıkan kavgada bir kişi yaşamını yitirirken, olayın katil zanlısının Kırıkkale’ye kaçtığı öğrenildi.

Olay bugün saat 12.00 sularında Kızılırmak ilçesine bağlı Hallaçlı köyünde meydana geldi. Çankırı Barosu eski başkanlarından avukat Hüseyin Sipahi’nin babası olan Rıza Sipahi (66) ile Samet Y. (17) arasında çok önceden yaşanmış bir tartışmanın yenidn alevlenmesi sonucu çıktığı öğrenildi..

Son tartışmanın ardından evine dönen Samet Y., aldığı av tüfeği ile Rıza Sipahi’ye yakın mesafeden bir el ateş etti. Rıza Sipahi vücudunun karın bölgesine aldığı yaklaşık 30 ayrı saçma sonucu ağır yaralı olarak Çankırı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Rıza Sipahi yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre, olaydan sonra kayıplara karışan Samet Y’nin Kırıkkale’ye gittiği ve oradan polisi arayarak teslim olmak için Kızılırmak ilçesine dönüş yapacağı öğrenildi.

kizilirmak-hallacli-genel-resim-04.jpg

OLAYIN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

Olay sonrası Sözcü18 Haber Merkezi Hallaçlı köyü muhtarı Metin Çalış'a ulaştı. Muhtar Çalış'ın verdiği ifadeye göre zanlı Samet Y. ile olayda hayatını kaybeden Rıza Sipahi arasında yaklaşık bir yıl önce yaşanan bir tartışma ve o tartışma sonrası Rıza Sipahi'nin Samet Y.'ye attığı bir tokat!

Muhtar Metin Çalış "Samet Y'nin ailesi hayvancılık ve mandıracılık yapmakta. Haliyle kendilerine ait birkaç köpekleri var. Bu köpekler komşuları olan Rıza amcanın bahçesine girerek bazı zararlar vermişler. Rıza amca ile Samet arasında bu yüzden bir tartışma yaşanmış. Tartışma sonrası Rıza amca Samet'e bir tokat atmış. Ancak olayın üzerinden uzun bir süre geçti. Bugün yine bir vesile ile yanyana gelerek tartışmaya başlamışlar. Samet eve Rıza amca da kendi işine gitmiş. Rıza amca köy girişinde kemre atarken Samet evden aldığı av tüfeği ile yanına gitmiş ve yakın mesafeden ateş etmiş. Daha sonra da olay yerinden uzaklaşmış" dedi.

Fotoğraf: Cinayetin işlendiği Kızılırmak ilçesine 8 km mesafedeki Hallaçlı köyünden genel görünüm.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler