Kızılırmata çeltik hasadı başladı

Kızılırma'ta çeltik hasadı başladı

Türkiye’nin pirinç önemli pirinç havzalarından olan Kızılırmak’ta bu yıl çiftçinin yüzü gülüyor.

Türkiye’nin pirinç ihtiyacının az da olsa bir bölümünü karşılayan Kızılırmak’ta üretici çeltik hasadına başladı.

Bu yıl bölgede üretimin rekolte olarak 40 bin ton dolayında ve çeltikte kalitenin de istenen düzeyde olduğu öğrenildi.

BAŞKAN SOYSAL: ÜRETİCİ BEKLEMEDE

Konuyla ilgili olarak Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal haber merkezimize yaptığı açıklamada “Üretici bugün için fiyatların oluşmasını beklemede. Özellikle Trakya bölgesinden gelecek haberler çiftçimizin yüzünü güldürebilir ya da beklenti içerisine sokabilir” dedi. Başkan Soysal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mevsim şartlarının üreticinin lehine geçmesi ile birlikte bölgede çeltik üretiminin toplamda 40 bin ton dolayında olması bekleniyor. Rekoltenin bu düzeyde olmasıyla birlikte kalitenin de buna paralel olarak artış gösterdiğini gözlemliyoruz. Üretimin yüzde 30’u dolaylarında çeltik hasadı gerçekleşti. Bölgede ciddi alıcı olarak Yayla kuru bakliyat var. Bununla birlikte üretici de iyi fiyat beklentisi nedeniyle malını elinden çıkartmıyor. Bazı ufak satışlar kg 1 tl’den gerçekleşiyor. Ancak bu fiyat üreticimizi tatmin edecek bir fiyat değil. Özellikle Trakya’da oluşacak yeni fiyatın Kızılırmak bölgesi için de büyük oranda geçerli olacağını düşünüyorum. Kişisel izlenimlerime göre üreticinin çeltikte beklediği fiyat 1.20 ila 1.30 arasında.”

OSMANCIK PİRİNCİ DAHİ 1.20 TL ETMİYOR!

Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre Osmancık pirincinin bu yılki kilogram fiyatının 1 tl 5 kuruş ila 1 tl 15 kuruş arasında piyasa bulduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler