Kızıltepe belediye başkanını vurdular

Kızıltepe belediye başkanını vurdular

İlçe belediye başkanı makamında vuruldu

Mardin'in Kızıltepe İlçesi Belediye Başkanı BDP'li 37 yaşındaki İsmail Asi, makamında uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. İki bacağından yaralanan Asi, hastaneye kaldırılırken, 3 kişi oldukları belirlenen ve susturuculu tabanca kullanan saldırganlandan biri polis tarafından yakalandı.

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde BDP'den Mardin'in Kızıltepe İlçesi Belediye Başkanlığı'na seçilen İsmail Asi, 4 gün önce mazbatasını alarak göreve başladıktan sonra tebrikleri kabul etmeyi sürdürdü. Bugün belediyeye gelen 3 kişi, başkan Asi'yi tebrik etmeye geldiklerini belirterek, görüşmek istediler. Asi'nin yardımcısı Leyla Salman, başkanın işinin olduğunu belirterek, kendisi ile görüşmesini istedi. Ancak, ısrarla görüşmek istediklerini söyleyen 3 kişi, bir fırsatını bulup, Asi'nin odasına girdi. İçeriye giren 3 kişiden biri iddaya göre üzerinde susturucu takılı tabanca ile Asi'nin bacaklarına ateş etti. Asi, kanlar içinde yere düşerken, saldırganlar belediye binası dışına çıkıp kaçmaya başladı.

 

Belediye çevresinde bulunanlar kaçan saldırganlardan birini yakalayıp, darp etmeye başladı. Araya giren polis saldırganları vatandaşların elinden alarak emniyete götürdü. Kaçan diğer iki saldırganın yakalanması için ilçede geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Kızıltepe Belediye Başkanı Asi, götürüldüğü Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, hastaneye gelerek Asi'nin durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Türk, 3 kişinin belediyeye gelerek, görevlilere İsmail Bey ile işi olduklarını söylediklerini belirterek, "Yardımcısı Leyla hanım benimle görüşün diyor. Onlar kabul etmeye içeriye giriyorlar" dedi.

Mardin Valiliği, Kızıltepe ilçesinde makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu iki bacağından yaralanan Asi'nın hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada olayla ilgili bir kişinin göz altına alındığı, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"İlimiz Kızıltepe İlçesi Belediye Başkanı İsmail Asi, bugün makamında saat 16.00 sıralarında uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaralanmış olup, ayakta yapılan tedavisinden sonra kısa süreli müşahadeye alınmıştır. Hayati tehlikesi yoktur. Konu ile ilgili olarak 1 şüpheli yakalanmıştır."

GÖRGÜ TANIKLARI
Bu arada, görgü tanıklarının ifadelerine göre, Belediye Başkanı İsmail Ası ile görüşmek için belediyeye gelen saldırganların, Eşbaşkan Leyla Salman'ın kendilerine yardımcı olmak istemesine rağmen Ası ile özel görüşme talep ettiği belirtildi.

Bir süre bekledikten sonra Asi'nın makamını ziyaret eden saldırganların, ateş açtıktan sonra yaya olarak kaçmaya çalıştığı, saldırganlardan O.A'nın vatandaşlar tarafından yakalandığı öğrenildi.

Diğer saldırganın yakalanması için de çalışmaların sürdüğü, saldırganlar ile bağlantılı olduğu ileri sürülen bir kişinin de belediye yakınlarında bir arabada beklediği kaydedildi.

bk8hi0gcqaasbxw.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler