Kızıyla birlikte kazandığı üniversiteyi birincilikle bitirdi

Kızıyla birlikte kazandığı üniversiteyi birincilikle bitirdi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü birinci olarak bitiren anne, kızıyla birlikte okudu.

Tokat'ta dört yıl önce kızıyla üniversiteye başlayan 3 çocuk annesi Şule Sema Alkoç, yine kızıyla birlikte mezuniyet sevinci yaşadı.Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü birincisi olarak bitiren Şule Sema Alkoç, kızıyla birlikte okumanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2010-2011 öğretim yılı mezuniyet töreni Taşlıçiftlik Kampüsü'nde yapıldı. Üniversiteden 4 bin 500 öğrenci mezun oldu. 2007 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazanan Şule Sema Alkoç, aynı yıl Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği bölümüne giren kızı Dilşad ile birlikte yine aynı gün diploma aldı. Üniversite birincisi olarak mezun olan anne Şule Sema Alkoç, kızı ile birlikte başarısının gururunu taşıdı. Anne ile kızı, sevinçlerini arkadaşları ve akrabalarıyla paylaştı.

Şule Sema Alkoç, "Çoğu anne çocuklarını ilkokula başlarken yalnız bırakmaz beraber okula giderler. Ben ise kızımı üniversitede de yalnız bırakmayıp, onunla birlikte aynı üniversiteyi kazanarak birlikte mezun oldum." dedi.

Liseyi bitirdikten 20 yıl sonra kızıyla aynı yıl üniversiteyi kazanan Alkoç, "Ben tarih, kızım müzik bölümünü kazandı. Beraber 4 yılımızı geçirerek mezun olduk. Eşim bana her türlü desteği verdi. Ailemi çok seviyorum. Kızım bana 4 yıl katlandı. Anneler çocuklarını normalde ilkokula götürürler, ben kızımla üniversiteye kadar geldim. Şu andan itibaren hepimiz tarih olduk. Burada bulunan ve mezuniyet günümüze ortak olan herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Şule Sema Alkoç'un eşi Ahmet Soner Alkoç da "Dört yıl önce eşim ve kızım bir yıl dershaneye gittiler ve kazandılar. Bu yıl da mezun oluyorlar. Sınav tarihleri yaklaştıkça sınıf arkadaşları eşimi arayarak tuttuğu ders notlarının fotokopilerini alarak çalışıyorlardı. Sınavlar yaklaştıkça Şule abla notlar nerde diye mesajlar geliyordu. İkinci kızımız lise son sınıfa en küçük kızımız da annesi üniversiteye başladığında ilkokula yeni başlamıştı o da 5. sınıfa geçti." diye konuştu.

Mezuniyet töreninde konuşan GOP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de "Öğrencilerimizi yetiştiren tüm akademik kadromuza huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin mesleki başarıları sizleri hayata en iyi şekilde hazırlamaya çalışan değerli öğretmenlerimizin haklı gururu olacaktır. Mesleklerinin bilgi ve becerilerinin gereklerini öğrenmiş olarak mezun olduklarına inandığım mezunlarımızı onları yetiştiren öğretim elemanlarımızı ve onları yetiştiren ailelerini kutluyor, başarılarınızın devamını diliyor saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu.

Törene katılan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da yaptığı konuşmada, "Bu dönem başarıyla bitti, GOP Üniversitemiz iyi bir yol kat etti. Bu sene GOP üniversitesi dört bin beş yüz mezun verdi. Seneye mezun sayımızın çok daha fazla olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Üniversite birincisi olan Şule Sema Alkoç'u YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da tebrik etti.

(CİHAN)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler