KKTC açıklarında mülteci teknesi battı… En az 19 ölü, çok sayıda kayıp

KKTC açıklarında mülteci teknesi battı… En az 19 ölü, çok sayıda kayıp

İnsanlık dramının yaşandığı Akdeniz'de bugün korkunç bir olay daha yaşandı. KKTC açıklarında bir mülteci teknesi battı. Teknede yaklaşık 160 mülteci olduğu açıklandı. İlk belirlemelere göre 19 kişi hayatını kaybederken en az 30 kişi de kayıp.

KKTC’nin Yeni Erenköy sahiline 16 mil uzaklıkta bir mülteci gemisinin battığı açıklandı.

Teknede yaklaşık 160 mülteci olduğu açıklanırken, arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. İlk belirlemelere göre 19 ölü olduğu açıklanırken, 30 mültecinin de kayıp olduğu ifade edildi.

KKTC’nin Karpaz Yarımadası açıklarında, içinde yaklaşık 160 Suriyeli mültecinin bulunduğu tekne battı. İlk belirlemelere göre 19 kişi yaşamını yitirirken, Türkiye ve KKTC sahil güvenlik ekipleri 105 kişiyi kurtardı. Teknenin battığı ihbarını alan Türkiye ve KKTC sahil güvenlik ekipleri hemen alarma geçti. Bölgedeki ticari gemiler de kurtarma çalışmalarına katıldı.

KKTC ULAŞTIRMA BAKANI AÇIKLADI
Yapılan arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan KKTC Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, şu ana kadar 16 kişininin cesedine ulaşıldığını belirterek, “105 kişi canlı olarak kurtarıldı. Kurtarılanlardan 1’i ağır yaralı. Türkiye ve KKTC sahil güvenlik ekipleri olaya müdahale etti. Çalışmalar sürüyor. Kayıp kişileri denizde arama çalışmaları sürüyor” dedi.

Kurtarılanların sağlık durumu ağır olanların dışındakilerin Türkiye’ye götürüleceği bildirildi. Öte yandan bölgedeki hava şartlarının olumsuz olmadığı bildirilirken, teknenin neden battığı araştırılıyor.

1030505_cover.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler