KKTC Turizm Bakanı Keçiörende

KKTC Turizm Bakanı Keçiören'de

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret etti. 2011 yılının Türkiye’de KKTC yılı olarak ilan edildiği protokolün imza töreni için Ankara’ya gelen konuk bakanı Başkan Ak, belediye binası girişinde karşıladı.

2011 yılının Türkiye’de KKTC Yılı ilan edilmesi protokolünün imza töreni dolayısıyla Ankara’da bulunduğunu belirten KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, Kuzey Kıbrıs’la yakın ilişkiler içinde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a da bir ziyarette bulunduklarını söyledi. 2011 yılının Türkiye’de KKTC Yılı olarak ilan edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren konuk Bakan, Bu yıl Anavatan’ın her yöresinde Kuzey Kıbrıs’ın en derin noktalarının, bilinmedik yönlerinin de öne çıkarılacağı, her türlü ilişkinin kurulabileceği bir yıl olacağı ümidini taşıyoruz. Bununla birlikte çok büyük bir ülke olan ve bizim de her şeyimiz olan Anavatanımızın bu yıl bize daha çok ilgi göstermesini bekliyoruz” dedi. KKTC’de sadece kumar turizminin olmadığını, bir çok tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğunu belirten konuk bakan Türk halkına KKTC’ye gelmeleri çağrısı yaptı. Konuk bakan görüşmede Başkan Ak’a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtan Şimal isimli bir kitap hediye etti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst’ü Keçiören’de görmekten ve ağırlamaktan Keçiörenliler adına büyük mutluluk duyduklarını kaydederek, 2011 yılının Türkiye’de KKTC Yılı olarak ilan edilmesinin ilişkileri ve temasları daha da artıracağına inandığını söyledi. Kıbrıs’taki yerel yönetimlerle yakın ilişkiler içerisinde olduklarını da hatırlatan Başkan Ak, “Bu ilişkileri daha da geliştirerek 2011 yılının bu anlamına uygun olarak ekstra bazı faaliyetlerde bulunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler