Klorsuzluktan 93 kişi hastanede!

"Klor"suzluktan 93 kişi hastanede!

İl Genel Meclisinin Eylül ayının ilk toplantısında

İl Sağlık Müdürlüğü Çevre ve Sağlık Şube Müdürü Kadir Şahin'in yaptığı konuşma gündeme "bomba" gibi düştü!

İl Özel İdaresi'nde bulunmayan "klor" yüzünden 93 vatandaş hastanede tedavi altında.

Son olarak Aralık 2009'da alınan 10 bin TL'lik klorun tükenmesi sonucunda yenilenmeyen "klor alımı" içme sularından kaynaklanan hastalıkların yayılmasına neden oldu!

Bütün bu bilgiler İl Özel İdaresinin Eylül ayı ilk toplantısında Meclis gündeminde devletin bürokratları tarafından dile getirildi.

İDDİALAR KARŞISINDA VURDUMDUYMAZLIK SON HADDİNDE!
Sözcü18.com haber merkezinin toplantıya katılan il genel meclisi üyelerinden elde ettiği bilgilere göre, toplantıda meclis üyelerini bilgilendirme gerekçesiyle söz alan Kadir Şahin "Sentetik çim saha için 800 bin TL harcama yapabilen İl Özel İdaresi, 300 köyün ihtiyacını karşılayacak 30 bin TL'lik kloru ve bu işi kontrol edecek elemanı bulamıyor" dedi.

Şube Müdürü Şahin'in konuşmalarını büyük bir dikkat ve şaşkınlıkla izledikleri öğrenilen il genel meclis üyelerinin zaman zaman duyduklarına inanamaz hal içerisine girdikleri ifade edildi. Haber merkezimize konuşan İl Genel Meclis Üyesi, "Kadir Beyin kürsüde söyledikleri bizlerde büyük şaşkınlık yarattı! Her birimiz büyük bir merakla konuşmayı dinledik" dedi.

Çevre ve Sağlık Şube Müdürü Kadir Şahin konuşmasında "Köylerde bulunan su depolarının ıslahı konusunda ortalama depo başına 2 bin tl'lik bir harcama ile insanımızın sağlıklı bir şekilde su ihtiyacı karşılanabilecek. Hal böyle iken, gerek su depolarının bakımı gerekse, bakımlı depoların ihtiyacı olan klorun temini konusunda yaşanan sıkıntıları görmezden gelmek, direk olarak halkın sağlığıyla oynamak anlamı taşır. Böylesi hassas bir konuda gerek klor alımı gerekse denetimi gerçekleştirecek eleman temini konusunda yaşanan durum oldukça düşündürücü." dediği öğrenildi.

Şube Müdürü Şahin "Sentetik çim sahalar için 800 bin TL harcanıyor. Harcansın. Ancak halkın sağlığı özellikle içme suyu konusundaki hassasiyetin çok daha özenle korunması gerektiğini düşünüyorum. Şu anda İl Özel İdarede klor yok! Bunun denetimini yapacak eleman da yok! Köylerimizde yapılan her türlü etkinliğe İl Özel İdaresi kaynak temini gerçekleştiriyor. Halkın sağlığı konusunda yapılması gerekenler neden yapılmıyor, anlamış değilim. Yılda 30 bin TL'lik klor bütün köylerimizin ihtayıcını karşılayacakken bundan imtina edilmesi de düşündürücü" şeklinde konuşmasını sürdürdüğü belirtildi.

Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, Aralık 2009'da alınan 10 bin TL'lik klor, köy muhtarlarına teslim edildiği, o günden bu yana "klor alımının" gerçekleşmediği ve bugün için İl Özel İdaresinde bulunmayan "klor" yüzünden köy içme sularında "klor" kullanımının gerçekleşmediği, dolayısıyla "halen içilen suların klorsuz" olduğu öğrenildi.

93 HASTA HASTANELERDE
Dünkü toplantıda söz alan bir diğer isim ise yine İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Özlem Kıcıman.

Dr. Kıcıman yaptığı konuşmada "Çankırı genelinde içme suyundan kaynaklanan vakalar çoğalmaya başladı, bu da suların klorlanmamasından kaynaklanıyor. Depoya akan sular çok güzel, fakat depolarımız kirli, suların biriktiği depolar çok kötü ve kapakları açık içerisine her şey giriyor. Birlikte gidip depoları bir görelim. İlimizde sulardan kaynaklanan nedenlerden dolayı hastanede yatan 93 hasta bulunuyor” dedi.

ÇANKIRI'DA
"VALİ VAR" DİYEBİLEN...
Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç  Mayıs 2010'da yaptığı bir açıklamada "Su depolarının içerisini sizler görmüş olsanız, eminiz o suyu kendiniz içmek bir yana baktığınız hayvanlara bile içirmezsiniz. Su depolarının hali içler acısı. Çok bakımsız, içi çok pis. Bir an önce temizlenmesi gerekiyor" demişti!

İl Sağlık Müdürünün bu açıklaması sonrasında bile "Sen ne diyorsun? Gel bakalım buraya! Nerede mikrop var?" merakı içerisine girmeyen "etkili" ve de "yetkili" bugün için hastanelerde tedavi altında bulunan 93 kişi ile birlikte şu saat itibariyle "potansiyel hasta" olabilecek insanların sağlığını hiçe sayabiliyor!

Bütün bu yaşanılanlar Çankırı'da mevcut sorunların sadece ve sadece su üzerinde görünen tarafı! Ya görünmeyenler?

Sözcü18.com'un bugüne kadar gündeme taşıdığı olaylar karşısında arkamızdan "sinkaflı küfürler" savurmanın haricinde hiçbir varlık gösteremeyen Çankırı Valisi Şemsettin Uzun hala görevinin başında... Hem de emekli olana kadar!

Bizler yazacağız... O da küfürler savuracak... Yazmaya devam...!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler