Kobani eylemleri yüzünden okullar 1 gün tatil edildi

Kobani eylemleri yüzünden okullar 1 gün tatil edildi

Kobani'de IŞİD ve PYD arasında yaşanan kanlı çatışmalar Türkiye'yi de karıştırdı. Birçok ilde olaylar çıktı. Sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Askerler asayiş için kışlalardan çıktı. Ve en sonunda da bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

Hakkari ve ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Hakkari merkez Yüksekova Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde ilköğretim ve lise düzeyinde ki okullar 1 gün tatil edildi. Yüksekovada sessiz bekleyiş devam ederken esnaf kepenklerini açmadı. 

Öte yandan Hakkari'de yaşanan olaylardan dolayı üniversitede eğitim öğretime ara verildiği bildirildi. Gün boyu devam eden olayların ardından alınan karar gereği Hakkari Üniversitesi'nde bugünden itibaren 13 Ekim 2014 tarihine kadar eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

DİYARBAKIR'DA DA OKULLAR TATİL
Diyarbakır'daki ilk ve orta dereceli okullar da bir gün süreyle tatil edildi. Dicle Üniversitesi de pazartesi gününe kadar (13 Ekim) eğitim ve öğretime ara verdi. Polis ekiplerinin olaylara müdahalede yetersiz kalması üzerine devreye asker girdi. Diyarbakır Valiliği’nin talebi üzerine şehrin kritik noktalarına askeri birlikler konuşlandırıldı. 

MUŞ'TA OKULLAR YAKILDI
Muş’un Varto ilçesinde, dün sabah saatlerinde başlayan olaylarda 7 okul, AKP ilçe teşkilat binası, kamu kurumları ile ilçede faaliyet gösteren bir dershaneye molotoflu saldırı yapıldı. Yangın çıkan kurumlarda maddi hasar oluştu. İlçede 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 
Radikal selefi IŞİD örgütünün Kobani saldırılarının protesto edildiği Varto ilçesinde ortalık savaş alanına döndü. Olaylarda 25 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti, biri ağır 6 kişi de yaralandı. Buksur’un cenazesinin ilçeye götürülmesinden sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunulduğu öğrenildi. 

Olaylar esnasında Hürriyet İlkokulu, ortaokulu ve anaokulu, Endüstri Meslek Lisesi, Varto Anaokulu, Papatya Anaokulu, İmam Hatip Lisesi ve pansiyonu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, PTT İlçe Müdürlüğü, AKP ilçe teşkilatı, Fem Dershanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü atılan molotoflarla yakıldı. İlçede geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçede 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararı alındığı ve okulların tatil edildiği belirtildi.

BATMAN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ
Batman'da çıkan olaylarda Turgut Özal Bulvarı mevkiinde 23 yaşındaki Emrah Demir, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Demir, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İki gündür süren olaylar nedeniyle Valiliğin sokağa çıkma yasağının yanısıra okulları bir gün (Çarşamba) tatil ettiği Batman'da, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler kent merkezine indi. Kentte güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, polis araçlarından halka sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anonslarla duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler