Kobani eylemlerinde ölü sayısı 21'e çıktı

Kobani eylemlerinde ölü sayısı 21'e çıktı

IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto için yapılan eylemlerde 21 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemlerde kan aktı, Türkiye savaş alanına döndü. Olaylarda ağır yaralanan iki kişi daha hayatını kaybetti. Diyarbakır’da 10, Mardin’de 5, Siirt’te 3, Van'da 1 ve Batman’da 1 kişi, gruplar arasında çıkan çatışmada öldü. Muş’ta da 1 kişi, başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybetti. Diyarbakır'da yaşamını yitirenlerin sayısı 10'a yükseldi, açıklamayı Tarım Bakanı Mehdi Eker yaptı.

DİYARBAKIR'DA 10 ÖLÜ!
Diyarbakır’da IŞİD’i protesto eylemleri kentin her köşesinde devam ederken, çıkan olaylarda 10 kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da önceki gün başlayan eylemler, dün devam etti. Ofis Semti’ndeki bir görenci yurdunda bulunan Atatürk büstü, öğrenciler tarafından binadan aşağıya atıldı, tekmelendi. Kent merkezindeki banka şubeleri ve ATM’lerine zarar verildi. Protestoların arttığı akşam saatlerinde, iddiaya göre PKK yanlılarıyla Hizbullahçılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada 10 kişinin öldüğü bildirildi. Kentte ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Sur İlçesi Gazi Caddesi üzerinde bulunan Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan polislerin üzerine uzun namlulu silahla ateş açıldı. Bir polis yaralandı. 2 güvenlik görevlisi molotof ve taş atılması sonucu yaralandı.

SİİRT'TE 3 KİŞİ ÖLDÜ!
Siirt Kurtalan ilçesinde dün saat 17.30’da toplanan bir grup sloganlar eşliğinde, AK Parti belediye binasına yürüdü. Gruptan bazıları binaya molotof kokteyli attı. Bu sırada bahçede bulunan AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Karatay’ın yakınları, iddiaya göre göstericileri korkutmak için havaya ateş açtı. Dağılan göstericiler daha sonra Karatay ile yakınlarının iş ve evlerine saldırdı. Bu sırada Karatay’ın yakınları oldukları belirtilen bazı kişiler, tabancalarla göstericilere rastgele ateş açtı. Olaylarda 2 kişi öldü.

Siirt'te bugün de olaylar devam etti. Siirt il merkezinde bugün öğle saatlerinde çıkan olaylarda ise 19 yaşındaki Davut Naz silahla vurularak hayatını kaybettiği öğrenildi.

BATMAN’DA 1 KİŞİ ÖLDÜ!
Batman’da çıkan olaylarda Turgut Özal Bulvarı mevkiinde 23 yaşındaki Emrah Demir, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Demir, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İki gündür süren olaylar nedeniyle Valiliğin sokağa çıkma yasağının yanısıra okulları bir gün (Çarşamba) tatil ettiği Batman’da, akşam saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler kent merkezine indi. Kentte güvenlik en üst seviyeye çıkarılırken, polis araçlarından halka sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anonslarla duyuruldu.

MARDİN'DE 5 ÖLÜ!
Kent genelinde çıkan olaylarda 3 kişi öldü. Derik ilçesinde göstericiler, birçok yolu taş ve çöp konteynerleri ile trafiğe kapattı. AK Parti ve HüdaPar ilçe başkanlıklarına molotofkokteylleri ve taş atan göstericiler, müdahale eden polis panzerlerine de saldırdı.  İlçenin Kale Mahallesi’nde toplanan bazı gruplar ise Kaymakam İsmail Sündük’ün lojmanına taşlarla saldırdı. Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 2 kişi silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. 

MUŞ’TA 1 KİŞİ ÖLDÜ!
Muş’un Varto ilçesinde Suriye’nin kuzeyindeki Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle 25 yaşındaki Hakan Buksur öldü, Umut Bozkurt, Mehmet Salih Bingöl ile Diyar Barut yaralandı.

IŞİD’in Kobani’deki saldırısını protesto edilen Varto ilçesinde esnaf kepenk açmadı. Tüm cadde ve sokaklarda barikat kuran grup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak, ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahaleye taş ve molotof kokteyli ile karşılık veren grup arasında gerginlik görüldü. Çıkan olaylar sırasında açılan ateşle Hakan Buksur öldü, Umut Bozkurt yaralandı. Buksur’un cenazesi Varto Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

VAN’DA 1 ÖLÜ!
Van’da da 55 yaşındaki Hamit Caner’in hayatını kaybettiği olaylarda, onlarca araç ve işyeri yakıldı ve bankaların ATM’leri zarar gördü.

Van ve Hakkari’nin ilçelerinde kepenkler açılmazken, Van’ın Erciş ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler