Kolesterolü düşüren 3 besin!

Kolesterolü düşüren 3 besin!

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ceviz, fındık ve bademin düzenli olarak tüketilmesinin kolesterol seviyesini yüzde 20 civarında azalttığını belirtti.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Ceviz, fındık, bademin etki bakımından sıralamasının da aynı olduğunu ekledi. Her üçü de tekli doymamış yağlarının yüksekliği nedeniyle zeytinyağına benzer. Çoklu doymamış yağ oranı biraz daha yüksek olan ceviz aynı zamanda kalp dostu bir bitkisel Omega-3 yağ asidi olan alfa-linolenik asitten de zengindir.

Bu yağlı tohumların posadan ve antioksidan vitamin ve minerallerden (E vitamini, çinko, selenyum...) de zengin olduğunu, bu besinlerde bol miktarlarda bulunan magnezyumun HDL kolesterolü artırabileceği ve trigliseridi azaltabileceğini, kan şekerini dengeleyip kalbi güçlendireceğini de hatırlatalım. Günde 100 gram bademin veya 50-60 gram cevizin kolesterolü yüzde 15-20 oranında azaltabildiği belirlenmiştir.
 
Kolesterol azaltayım diye cevizi fındığı avuç avuç tüketmeye kalkmayın. Kilo sorununuz varsa her üç besinin de 100 gramının yaklaşık 600 kalori civarında yükleyerek sizi kolayca şişmanlatacağını sakın unutmayın. Bizim önerimiz güne 2-3 ceviz veya fındıkla başlamaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler