Kömür ocağında trafo patladı! Yüzlerce işçi mahsur...

Kömür ocağında trafo patladı! Yüzlerce işçi mahsur...

Manisa'nın Soma İlçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı.

Galeride trafo patlaması nedeniyle asansörler çalışmadığı için yukarı çıkamayan yüzlerce işçi mahsur kaldı.

Soma Kömürleri A.Ş'ye ait maden ocağında meydana gelen olayda, zeminin 2 bin metre altında trafo patlaması sonucu vardiyada bulunan 400 işçinin mahsur kaldığı öğrenildi.

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki Soma Holding'e ait olan kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Soma kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı en az 200-300 işçinin madende mahsur kaldığını açıkladı. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş kaza nedeniyle 20 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak daha sonra kendisine yanlış bilgi verildiğini ölü sayısının 3 olduğunu belirtti.

Soma'da Soma Holding'e ait bir kömür ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda işçi mahsur kaldı. Ege Bölgesi’ndeki kömür işletmelerine ait bütün arama kurtarma ekipleri Soma’ya yönlendirildi.

YURTTAŞ: YANLIŞ BİLGİ VERİLDİ 
Muzaffer Yurttaş bu açıklamasının ardından, ilk etapta kendisine 20 işçinin öldüğü bilgisinin geldiğini ancak bunun yanlış olduğunu öğrendiğini belirterek, şu anda ölü sayısının 3 olduğunu söyledi.      

SOMA İTFAİYESİ: 3 KİŞİ ÖLDÜ, 5 KİŞİ KURTARILDI
Öte yandan Soma itfaiyesi yetkilileri, trafo patlaması meydana gelen madenden 5 işçi kurtarıldığını, 3 işçinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

BAKAN YILDIZ SOMA'YA HAREKET ETTİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da yapılacak müdahaleleri koordine etmek için çalışma başlattı. Facia sonrası Enerji Bakanı Taner Yıldız, bölgeye hareket etti. Bakan, hareketinden önce gazetecilere kısa bir açıklama yaptı ve göçüğün olduğu madene şu an temiz hava verildiğini söyledi. Yıldız, can kayıplarına ilişkin sorular üzerine netleşmeden konuşmanın doğru olmayacağı gerekçesiyle yanıt vermedi.

CHP'nin de bölgeye bir heyet göndereceği bildirildi.

VE SON AÇIKLAMA AFAD'DAN GELDİ
Yangın başladığı sırada kapıya yakın olan yaklaşık 20 işçi hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan işçilerden üç tanesi yaşamını yitirdi...

Kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Genelkurmay'dan Kızılay'a kadar Türkiye'nin tüm kurumlarından Soma'ya özel ekipler hareket etti...

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bölgeye göre, Erdoğan, Ankara'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan Resmi Konut'ta bilgi aldı ve olay yerine gönderdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yangın çıkan madende Bakanlık müfettişlerince 2012'den bu yana iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftiş yapıldığı belirtilerek bugüne dek mevzuata aykırı bir durumun görülmediği bildirildi.

Son açıklama AFAD'dan geldi: 17 ölü, 8 yaralı, 200'ün üzerinde madenci yer altında mahsur...

Kurtulanlardan ilk kare...

00000000000000000000000-somadakurtulanlardanilkkare-sozcu-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler