Konsomatrislik yaptık, çocuk aldırdık

"Konsomatrislik yaptık, çocuk aldırdık"

İstanbul’da bir yetiştirme yurdundan kaçan ve Yaşları 15 ila 17 arasında değişen kızların kan donduran ifadesi...

İstanbul’da bir yetiştirme yurdundan kaçan ve bulunan 3 kızın, jandarmaya verdiği ifadeler kanları dondurdu. Yaşları 15 ila 17 arasında değişen kızlar, zorla konsomatris olarak çalıştırıldıklarını, çocuk aldırdıklarını ve hamile kalan arkadaşlarından bazılarının ise doğurdukları bebeklerin gizlice evlat isteyen ailelere verildiğini anlattı.

Habertürk'ün haberine göre, İstanbul’da 15, 16 ve 17 yaşlarındaki 3 kız arkadaş, koruma altında tutuldukları yurttan bir gece yarısı sessizce kaçtı. Kızların bulunduklarında verdikleri ifadeler ise ‘şok’ etkisi yarattı. Ö.Ç., D.A. ve F.T. ifadelerinde, ‘kaçak’ oldukları dönemlerde başlarına gelenleri tek tek anlattı. İşte, tam 9 saat süren ifade verme işleminde kızların anlattığı korkunç gerçekler...

GECEDE 300-400 TL KAZANAN VAR
Kızlardan 17 yaşındaki F.T. sonradan tanıştığı kişiler tarafından konsomatris olarak çalıştırıldığını anlatarak, “Birçok kişi konsomatris olarak çalıştırılıyor. Bazı geceler, 300-400 TL para kazananlar var. Dışarda tanıştığımız birkaç kişiyle birlikte farklı ortamlara giriyorduk. Daha sonra para kazanmak için gidip barda çalışıyorduk. Barda çalışmak için hap kullananlar da var. 3-4 ay çalıştıktan sonra kaçtığı yurda dönenler de oluyor. Biz de daha önce defalarca kaçıp geri döndük.”

BEBEKLER EVLATLIK VERİLİYOR
Kızlardan Ö.Ç., arkadaşlarından bazılarının çocuk düşürdüğünü, bazılarının ise doğurduğu bebeklerin ellerinden alınarak başkalarına evlatlık verildiğini iddia etti.

JANDARMA İSİMLERİN PEŞİNE DÜŞTÜ
İfade işlemi sırasında, 3 kızın iddialarında adı geçen kişi ve mekânların adları jandarma yetkilileri tarafından tek tek not alındı. Jandarma geniş çaplı araştırma başlatırken, bir yetkili kızların anlattıklarının buzdağının sadece görünen yüzü olduğunu belirterek, “Bu kızlar yurtlardan kaçtıktan sonra dışarıda tanıştıkları çete üyeleri tarafından kandırılarak, pavyon ve barlara konsomatris olarak pazarlanıyorlar. Yetiştirme yurtlarında yaklaşık 50-60 civarında çocuk kayıp. Aralarında intihar edenler var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler