Konya'da askeri uçak düştü: 2 pilot şehit

Konya'da askeri uçak düştü: 2 pilot şehit

Turaz Şahini 2015 tatbikatı devam ederken acı haber geldi.

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nin 'Turaz Şahini 2015' tatbikatı devam ederken, bir F4 eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. TSK, kazada 2 pilotun şehit olduğunu açıkladı.

Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üssü’ndeki tatbikat bu sabah başladı. Saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22’nci kilometresinde Ortakonak Mevkii’nde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Bir askeri eğitim uçağının Ortakonak Mahallesi'ne yakın bölgede düştüğünü söyleyen Konya Valisi Muammer Erol, bir pilotun atladığını, diğer pilottan hala bilgi alınamadığını ve kazanın yaklaşık 15 dakika önce gerçekleştiğini bildirdi.

TSK: 2 PİLOT ŞEHİT
Ancak Genelkurmay Başkanlığ'ından yapılan açıklamada, planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, 2 pilotun şehit olduğu bildirildi.     

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada: “1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı Eskişehir'den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Malesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz. Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler