Konyada cumadan çıkanlara saldırı: 3 ölü

Konya'da cumadan çıkanlara saldırı: 3 ölü

Konya'da akli dengesi yerinde olmayan bir kişi, katliam yaptı. Olayda 3 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Konya'nın Hadim İlçesi'ne bağlı Yelmez Köyü'nde psikolojik tedavi gördüğü öne sürülen 50 yaşındaki Mustafa Eroğlan, pompalı tüfekle sokak ortasında komşusu 3 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi yaraladı. Köylüler, saldırgan ile ölenler arasında herhangi bir husumetin olmadığını belirtti
 
Olay, saat 13.00 sıralarında Yelmez Köyünde meydana geldi. Eşinden boşanan ve yalnız yaşayan Mustafa Eroğlan, elinde pompalı tüfekle evinden, sokağa çıkıp o sırada cuma namazına yetişmek için camiye giden komşusu Yelmez Köyü eski muhtarı 60 yaşındaki Mehmet Ali Ayrancı’ya ateş etti. 
 
Kanlar içinde kalan Ayrancı yere yığıldı. Yaklaşık 10 metre ileride evinin önünde pekmez yapan 58 yaşındaki Nurettin Ayrancı, ağabeyinin yere yığıldığını görünce yanına koştu. Bu sırada babasının yere yığıldığını gören 29 Mehmet Ayrancı ile komşuları 55 yaşındaki Mehmet Oruç da yardım için koşarak Mehmet Ali Ayrancı’nın yanına geldi. Eroğlan, tüfekle 3 kişinin üzerine de rastgele ateş açtı.
 
Mehmet Ali Ayrancı olay yerinde, oğlu Mehmet Ayrancı ve kardeşi Nurettin Ayrancı kaldırıldığı Hadim Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Meram Tıp Fakültesi’ne sevk edilen ve ameliyata alınan ağır yaralı Mehmet Oruç’un da hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. 
 
Eroğlan ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Yaşanan silahlı saldırının ardından sinir krizi geçiren Ayrancı ailesinin diğer fertlerine, sağlık görevlileri müdahale etti. Köylüler, Ayrancı ailesi ile saldırgan Eroğlan arasında her hangi bir husumetin olmadığını öne sürdü.
 
Jandarma köyde geniş güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler