Konyada define merakı faciayla sonuçlandı

Konya'da define merakı faciayla sonuçlandı

Konya'nın Karapınar ilçesinde bir evin zemininde define araması yapılırken yaşanan patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

İlçenin Hotamış beldesinde Mehmet Yemiş'e ait kerpiç evde define ararken yaşanan patlama ve sonrasında çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Patlama ile birlikte evde yangın çıkmasının ardından Hotamış ve Karapınar belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının söndürülmesinin ardından yapılan çalışmalarda, Mehmet Yemiş ve 10 yaşındaki kızı Dönay Yemiş, Cengiz Akan (33) ve İskender Gümüşsoy'un (37) hayatını kaybettiği belirlendi.
 
Patlamada yaralanan Ayşegül Yemiş (16) ve Yavuz Sözen'in (33) hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Yangının söndürülmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı gözetiminde yapılan incelemede define aramak amacıyla evin zemininde derin bir çukur kazıldığı tespit edildi. Patlamanın, define araması sırasında kullanılan patlayıcıya sigara izmariti düşmesi ile meydana geldiği tahmin ediliyor. Hotamış Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Özüdoğru, evin zemininde kazı çalışması yaparken yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin tanınmayacak durumda olduğunu ve cenazelerinin Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldığını belirtti. Özüdoğru, hayatını kaybedenlerin cenazelerinin ne zaman defnedileceğinin ise henüz netleşmediğini ifade etti.
 
konya-definemeraki-facia-sozcu-resim-041.jpg
 
"TOPRAĞI YUMUŞATMAK İÇİN
KULLANDIKLARI KİMYASAL ALEV ALDI"
Olay sonrası edinilen bilgilere göre, ev sahibi Mehmet Yemiş, yaklaşık bir aydır evin mutfak kısmında başlattığı kazı çalışmasında 11 metre derinliğe indi ancak hedefe ulaşamadı. Kazıya devam etmek ve sert zemini yumuşatmak için arkadaşlarıyla birlikte edindikleri kimyasal bir sıvı kullanmaya karar verildi. Evde, sıvının ateş alıp almadığını anlamak için önce küçük bir kapta deneme yapıldı. Küçük kaptaki sıvının ateş alması ve kıvılcımlarının büyük kaptaki sıvıya sıçraması sonrası yangın çıktı ve patlama yaşandı.
 
Olayda hayatını kaybeden Dönay Yemiş'in evde çalışma yapan babasına su getirdiği sırada patlamanın yaşanmasıyla hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaralılardan Ayşenur Yemiş'in ise evde çalışma yapanlara çay getirmek için eve yaklaştığı sırada patlama olduğu ve yaralı olarak kurtulduğu kaydedildi. Vücudunda yanıklar olan Ayşenur Yemiş Karapınar Devlet Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikesinin olmadığı aktarıldı. Define aramalarında yer alan Yavuz Sözen'in ise Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğum bakımdaki tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Define arama çalışmalarında yer aldığı belirtilen Bayram T. isimli vatandaşın ise gözaltına alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler