Koordinatör Milletvekili konuştu

Koordinatör Milletvekili konuştu

Çankırı milletvekilleri Şahin ve Filiz ile birlikte İl Başkanı Çivitcioğlu suskunluğunu korurken, koordinatör milletvekili Fehmi Küpçü Sözcü18'e konuştu

Ak Parti Çankırı Merkez İlçe'ye mensup 106 il delegesinin listelerden çıkarılması kararının ardından adeta sessizliğe bürünen başta İl Başkanı Salim Çivitcioğlu ile bölge milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'e rağmen bölge koordinatörü Bolu milletvekili Fehmi Küpçü'ye Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki ulaştı.

Milletvekili Küpçü "Ak Parti Genel Merkezi olarak olaylara daha geniş pencerelerden bakmamız gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle parti tabanını daha geniş kitlelere yayma amacıyla böylesi bir durum yaşanıyor" dedi.

KÜPÇÜ: MERKEZ İLÇE İLE İL BAŞKANLIĞI ARASINDA
BUGÜN İÇİN BİR SORUN YOK!

Vedat Beki'nin "Çankırı'nın koordinatör milletvekili olarak Merkez İlçe'ye ait 106 delegenin akıbeti konusunda siz neler söyleyeceksiniz?" sorusuna milletvekili Küpçü "Ak Parti olarak Çankırı'daki teşkilat yapımız elhamdülillah çok güzel. Herhangi bir sıkıntımız yok. Genel Merkezimiz bu tür süreçlerde mümkün olduğunca Ak Parti geniş bir kitleye hitap ettiği için daha geniş bir pencereden bakmak düşüncesinde. Çankırı'da yaşanan süreç de bunun bir uzantısı. Ancak başta İl Başkanımız olmak üzere Merkez İlçe Başkanımızla önümüzdeki günlerde bir araya gelerek sorunu aşacağız. Bugün için Çankırı'da var olan iyi uyumu bozma gibi bir düşünce içinde değiliz" dedi.

Milletvekili Küpçü "Somut olarak şunu söyleyebilirim ki bugün için Çankırı'da bir sorun yok! Genel Merkez'in temel amacı delege yapısını daha geniş çaplı tutma ihtiyacı hissetmesindendir. Yaşanan ya da yaşandığı söylenilen probleme benzer sorunlar başka bölgelerde de ortaya çıktı. Ancak Çankırı için şunu söyleyebilirim; önümüzdeki günlerde benimle birlikte İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanımızla biraraya gelerek sorunu çözeceğimizi söyleyebilirim" dedi.

BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ NEDEN SUSKUN?

Öte yandan Merkez İlçe'ye ait il delegelerinden 106 tanesinin "delegelikten düşürülmesi" olayı ile ilgili olarak başta Ak Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu ile bölge milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'in herhangi bir açıklama yapmamaları da parti tabanında kafa karışıklığına sebebiyet verdiği gibi bazı gerginliklere de neden oluyor.

Olayı ortaya çıkaran Sözcü18 Haber Merkezi'ne ve yayımlanan habere gelen okuyucu yorumlarına bakıldığında Ak Parti tabanının başta bölge milletvekilleri Şahin ve Filiz olmak üzere İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'ndan açıklama beklediği aşikar.

Buna karşın sürdürülen sessizliği de anlamak mümkün değil. Bakalım önümüzdeki saatlerde Merkez İlçe delegelerinden 106 tanesinin delegelikten düşürülmesiyle ilgili doyurucu açıklama nereden gelecek?

KÜPÇÜ'NÜN GÖRÜŞLERİ YENİ TARTIŞMAYI BERABERİNDE GETİRDİ:
AK PARTİ YÜZDE 66'YI MI BEĞENMİYOR?

Öte yandan Bolu Milletvekili ve Çankırı koordinatörü Fehmi Küpçü'nün söylediği "Hedef, Ak Parti tabanını daha geniş kitleye yaymak" cümlesi yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Kamuoyu "Ak Parti Genel Merkezi, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Çankırı'dan alınan yüzde 66'lık oy potansiyelini azımsıyor" gibi bir soruyu gündeme taşıyor ve arkasından şu soruyu sormadan edemiyor:

- Yüzde 66 ile 2 milletvekili çıkaran Çankırı, yüzde 80 oy oranıyla 3 milletvekili mi çıkaracak?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler