Körfezde maç sonrası neler mi yaşandı!

Körfez'de maç sonrası neler mi yaşandı!

Ligin son karşılaşmasını Kocaeli İsmet Paşa Stadında oynayan Çankırıspor'un sahadan 1 puanla ayrılması ev sahibi takım futbolcularını agresifleştirdi.ankırı

Çankırıspor'un ligin son haftasında kendisi için hayati önem taşıyan karşılaşmaya giderken, oynanacak  90 dakika sonrası yaşanması muhtemel olaylar skalasında yaşanmış olaylar kimsenin aklına gelmedi.

İsmet Paşa Stadının tribünlerini dolduran Körfez FK taraftarları maçın başlama düdüğü ile birlikte kendi takımlarını desteklerken sahada mücadele veren Çankırısporlu futbolcular da kümede kalabilmeleri için kendilerine gereken 1 puanı alma düşüncesiyle mücadele ediyorlardı.

İsmet Paşa Stadında
yaşanan olaylardan görüntüler - TIKLA

Körfez FK özellikle kendi sağ kanatlarından Gökhan Ünver ile geliştirdikleri ataklarda, Çankırıspor defansının sol kanat oyuncusu Zihni Aydın'ın gününde olmayışı nedeniyle ceza sahası içerisinde yaratılan pozisyonlar tribünlerin heyecanını artırmaya yetiyordu.

Zihni Aydın'la birlikte yine gününde olmayan Ali Yakup da orta sahada mavi - beyazlıların bir şekilde defansa yönelik futbol oynamasına neden oluyordu. Bütün bu olumsuzluklara karşın ev sahibi takımın golünden önce ilk tehlikeli atak yine Çankırısopr'dan gelmiş ve kaleye giren topu Körfez FK kalecisi Metin son anda çelerek skordaki eşitliğin devamını sağlamıştı.

Dakikalar 31'i gösterirken gelişen Körfez FK atağı ceza yayı üzerinde faulle durdurulunca, orta hakem Erbay Aldemir frikiği vermekte tereddüt etmedi. Islak zemine karşın topa düzgün vuran Gökhan Ünver kaleci Gökhan'ın sağından topu filelerle buluşturdu.

İlk yarının bitimini beklemeyen Hakan Yılmaz, takımı zor durumda bırakan Zihni'yi kenara alarak Eşref'i oyuna dahil eden hamlesini gerçekleştirdi. İlk yarı Çankırıspor soyunma odasına 1-0 yenik gidiyordu.

DİĞER MAÇLARDAN GELEN HABERLER
İSMET PAŞA STADINDAKİ OYUNA ETKİLİ OLMAYA BAŞLADI!

Daha 15'inci dakika oynanıyordu ki, İzmir'den ilk gol haberi geldi! Adana Demirspor Altınordu karşısında 1-0 üstün duruma geçmişti. Ardından Ünye'de 1461 Trabzon'un 1-0 üstün olduğu öğrenilmişti. Ve hemen akabinde İzmir'den ikinci gol haberi de gelince tribündeki Çankırılılar rahatlarken sahaya nasıl yansıdığını ise maç sonrası öğrenebiliyorduk!

Soyunma odasına giden Çankırıspor'da, yedek kulübesi söz birliği etmişcesine diğer şehirlerde oynanan maç skorlarını futbolculara söylememe kararı almış!

Teknik Direktör Hakan Yılmaz soyunma odasında futbolcularına 60. dakikayı "GOL" dakikası olarak belirtiyor ve Körfez FK'nın yaş ortalaması hayli yüksek oyuncularının giderek maçtan kopacağını ve bizim gol yollarında daha başarılı olacağımızı ifade ediyordu.

PEKİ YA KÖRFEZ FK SOYUNMA ODASI?

Ev sahibi takımın soyunma odasında ise İzmir'de Altınordu'nun ilk yarıyı 2-0 mağlup kapamasıyla birlikte Çankırıspor'un oyuna asılmayacağı ve rahat bir galibiyetle play-off'lara katılınacağı düşüncesi hakimdi. Bununla birlikte Körfez FK'nın 10'ar bin tl play-off primi de futbolcuların keyfine keyif katıyordu!

İKİNCİ YARI ÇOK FARKLI BAŞLADI!

İkinci yarı sahada yerini alan her iki takım orta saha mücadelesi şeklinde ter akıtırken, tribünlerdeki fanatik Körfez FK taraftarı da tezahüratını artırmış adeta susmak bilmiyordu.

Çankırısporlu futbolcuların sahada gösterdikleri mücadele hırsı, ev sahibi takımın tecrübeli oyuncularını çileden çıkartıyor, tribünlere kadar gelen "Adana 2 atmış" (!) cümleleri peşpeşe her bir futbolcudan yükseliyordu!

Ev sahibi takımın kalecisi Metin'in oyunu soğutmaya yönelik hareketleri, tribündeki Körfez FK taraftarının "Bildik hareketler. Yapmazsa şaşarım" (!) şeklindeki itirfalarını beraberinde getiriyordu.

VE BEKLENMEYEN GOL!

Çankırıspor, özellikle kendi sağ kanadından Ozan Solak ile geliştirdiği kontraataklarda rakip kale önünde tehlikeli olmaya başlamıştı. Yine kendi yarı sahamızdan atılan uzun topa hamle yapan Ozan, rakip defans elemanınca yere indirilince hakemin verdiği serbest atış öncesi Körfez FK ceza sahası içerisinde 5 Çankırısporlu oyuncu yerini almıştı.

Ceza sahası içerisine havadan gelen topa yükselen Cüneyt topla buluşmuş ve kafa şutu ev sahibi takımın kalecisi Metin'in de hatası sonucu sol köşeden filelerle kucaklaşmıştı.

Çankırısporlu futbolcular yedek kulübesine doğru koşarken, maçın yan hakemi Ulaş Aksoy da orta çizgiye doğru koşmuş ve hakem de santrayı gösteriyor olmuştu!

Tribünlerdeki sessizlikle birlikte saha içerisindeki Çankırısporlu futbolcuların çığlıkları çok daha net duyuluyordu...

Santra ile birlikte geriye kalan dakikalar Körfez FK taraftarı ve futbolcusu için adeta bilmek bilmedi. Her geçen dakika Körfez FK'nın play-off umutlarını götürüyordu. Kızılcahamamspor A.Ş'nin üstün durumda olması tribünleri daha da hırçınlaştırırken Körfez FK yedek kulübesi de hırçınlaşmaya başlamıştı!

UZATMA DAKİKALARI BİTMEK BİLMEDİ!

Karşılaşmanın 90 dakikası tamamlandığı maçın 4'üncü hakemi süreye 5 dakika ilave levhasını kaldırdığında tribünlerle birlikte saha içerisinde de kaos başlamıştı. Ev sahibi takımın atakları Çankırıspor ceza sahası içerisinde ayaktan ayağa dolaşıyor, altı pas noktasından Gökhan'ın koruduğu kaleye bir türlü giremiyordu! İki pozisyonu kaleci Gökhan önlerken bir şut da direkten dönmüş, tribündeki taraftar da adeta yedek kulübesi ile birlikte kendinden geçmişti!

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Teknik Direktör Hakan Yılmaz bulunduğu yerden sahanın ortasına doğru koşarken, Çankırısporlu futbolcular da koşarak soyunma odasının yolunu tutuyorlardı!

İşte o anda başta ev sahibi takımın tecrübeli futbolcusu ve kaptanı Serdar Topraktepe ile golün sahibi Gökhan Ünver Ozan Solak'ın çevresini sarmışlar, Hakan Yılmaz da futbolcusunu olayların içerisinden alma gayretiyle hamlesini yapmıştı.

Saha içerisindeki özel güvenlik ve emniyet güçleri "neler oluyor" şaşkınlığı içerisinde bakınırken, iki takımın futbolcuları birbirine karışmış, yedek kulübeleri, yöneticiler kendilerini sahanın ortasında çoktan buluvermişti.

SEVDA KARAALİ SAHANIN ORTASINDA!

Maçı şeref tribününden izleyen Başkan Sevda Karaali yaşanan olaylar karşısında yerinden kalkmış ve koşar adım sahanın ortasına kendisini buluvermişti.

Gazeteciler, TV kameraları, biber gaz takviyeli polis ve özel güvenlikle birlikte aklıselim yöneticiler birbirine girmiş futbolcuları ayırmaya çalışırken, Çankırısporlu futbolcular hızla soyunma odasına götürülüyor, Körfez FK futbolcu ve bazı yöneticileri tünelde taşkınlıklarını artırırken, Başkan Karaali'nin uyarısıyla Emniyet Müdür Yardımcısı gerekli önlemleri alıyor ve saldırganları bibergazıyla uzaklaştırıyordu!

SOYUNMA ODASINDAN ÇIKIŞ

Çıkan olayların şaşkınlığını sadece güvenlik mensupları yaşamıyordu. Maçı takip eden gazeteciler de yaşanan olayların bu raddeye gelmiş olmasının hayreti ile birlikte, yaşanan olaylardan kare almanın peşinde ve de tünelde neler olduğunun merakı içerisindeydiler.

Her iki takımın otobüsü soyunma odalarının önünde yerini alırken, polis çevrede geniş güvenlik önlemini almış, dışarıya çıkan Başkan Karaali'nin TV kameralarına yaptığı açıklamayı dikkatle takip ediyordum. Başkan Karaali kameralar karşısında soğukkanlılığını muhafaza ediyor ve "Yaşanan olaylardan büyük üzüntü duymaktayım. Ancak bir futbol müsabakası oynadığımızı da kimse gözardı etmesin! Play-off'da oynamayı en fazla hakeden takımın Körfez FK olduğuna yürekten inanıyordum ama olmadı" derken Kocaeli'nin yerel gazete muhabirleri de açıklamayı dikkatle izliyorlardı.

Stadı ilk terkeden ekip ev sahibi Körfez FK oldu. Kulüp Başkanı Karaali'nin açıklaması sonrası oradan ayrılırken, Emniyet güçleri de Çankırıspor'un yol güzergahını kulüp idarecilerinin talepleri doğrultusunda belirlemişlerdi.

DİLOVASI KAYMAKAMI HASAN GÖÇ'ÜN YEMEĞİ

Olayların daha fazla büyümemesi, emniyet güçlerinin Çankırısporlu futbolcu ve yöneticilerle ilgili yeterli güvenlik almakta tereddüt etmemelerinin altında başta Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali'nin "kriz yönetimi" konusundaki tecrübesiyle birlikte Dilovası Kaymakamı Hasan Göç'ün dirayetli duruşuyla birlikte Çankırıspor'a "ev sahipliği" yapması gerçeğini de yaşıyorduk.

Çankırı sevdalısı başarılı Kaymakam Hasan Göç, maç sonrası Çankırıspor kafilesine Gebze'de yemek organizasyonunu saatler öncesinden hazırlamış ve Başkan Karaali, teknik heyet, futbolcular ve bizleri staddan yaklaşık 60 km mesafedeki restoranta götürerek sıcak olaylardan uzaklaştırmış ve  kafileyi normale döndürmüştü.

Sıcak olaylardan uzaklaşan kafile, yemeğin yenileceği restorantta rahatlamış, yorucu geçen bir sezon geride kalmış, çok değil daha 48 saat öncesinde "Çankırıspor düşer" diye davul çalanlara, kilometrelerce uzaktan vermiş olduğu tokat gibi yanıtın sıcak yorgunluğunu atmanın ilk saatlerini yaşıyordu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler